BEOGRAD ĆE ZA VIKEND PREĆI 40 ODSTO REVAKCINISANIH: Prestonica grabi ka cilju - potpuno otvaranje u junu

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Maj.2021, 08:53

BEOGRAD ĆE ZA VIKEND PREĆI 40 ODSTO REVAKCINISANIH: Prestonica grabi ka cilju - potpuno otvaranje u junu

Beograd će biti prvi grad u Srbiji koji će imati više od 50 odsto vakcinisanih, za vikend se očekuje da pređe 40 odsto revakcinisanih

- Prema zvaničnim podacima Gradskog zavoda za javno zdravlje u Beogradu je vakcinisano 663.402 punoletnih lica što iznosi 47.7 odsto punoletnog stanovništva Beograda - objavio je na Fejsbuku Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda.

Zaključno sa jučerašnjim danom revakcinisano je 39.2 odsto punoletnog stanovništva >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odnosno 545.769 lica, a u populaciji starosti između 65-74 godina vakcinisano je 77.32 odsto.

Od početka procesa masovne imunizacije u Beogradu je dato 1.209.171 doza vakcina.

U Beogradu treba da se vakciniše još 31.958 lica kako bi tačno polovina stanovnika bila zaštićena.

Kako je juče istako dr Predrag Kon, 21. jun nije fiksni datum koji je Krizni štab odredio za početak masovnih okupljanja i potpuno otvaranje jer nam je za to potrebno bar 50 odsto vakcinisanih. Međutim, dr Kon je naglasio da će Beograd biti prvi grad koji će se tada otvoriti jer će prestonica do 21. juna sigurno imati više od polovine vakcinisanih građana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.