Avramović: Do kraja 2013. završšetak pregovora za Železaru

Izvor: Blic, 25.Nov.2013, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avramović: Do kraja 2013. završšetak pregovora za Železaru

Za Železaru Smederevo zainteresovana su dva investitora, izjavila je danas gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović i izrazila očekivanje da će pregovori biti završeni do kraja ove godine.

- Investitori pregovaraju sa Ministarstvom privrede. Oni su već dugo u Srbiji i razmatraju situaciju u Železari, dosta podataka su prikupili, napravili su svoje studije, vrlo su ozbiljno nastupili i sad je stvar u rukama ministarstva - rekla je Avramović.

Ona nije mogla da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << otkrije o kojim je kompanijama reč, iako sa predstavnicima vlade učestvuje u tim razgovorima, jer, kako je rekla, Ministarstvo privrede i vlada moraju o tome da odlučuju.

Uz to, ni jedan investitor, kako je rekla, ne želi da se o njemu govori, pre nego što ta priča ne bude završena.

- Optimista sam da se vidi rešenje problema železare i mislim da će se naći strateški partner za to preduzeće. Želja svih Smederevaca je da se problem Železare reši, jer bi njegovim zatvaranjem 5.000 ljudi ostalo bez posla, što bi za grad Smederevo bio veliki veliki problem - napomenula je Avramović.

Ona je ocenila da će pregovori sa zainteresovanim investitorima biti teški, jer nije lako naći tako velikog investitora, s obzirom na to da znamo kakva je situacija na tržištu čelika.

To što u budžetu za sledeću godinu nema subvencija za Železaru može da se objasni i time što vlada računa da će naći investitora za to preduzeće, ocenila je Avramović.

Ona je rekla i da već sada oko 1.000 zaposlenih ispunjavaju neki od uslova za odlazak u penziju.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Rešenje za Železaru do kraja 2013.

Izvor: B92, 25.Nov.2013

Smederevo -- Za Železaru Smederevo zainteresovana su dva investitora, kaže gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović koja očekuje da će pregovori biti završeni do kraja 2013..."Investitori pregovaraju sa Ministarstvom privrede. Oni su već dugo u Srbiji i razmatraju situaciju u Železari, dosta...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.