Rešenje za Železaru do kraja 2013.

Izvor: B92, 25.Nov.2013, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rešenje za Železaru do kraja 2013.

Smederevo -- Za Železaru Smederevo zainteresovana su dva investitora, kaže gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović koja očekuje da će pregovori biti završeni do kraja 2013.

"Investitori pregovaraju sa Ministarstvom privrede. Oni su već dugo u Srbiji i razmatraju situaciju u Železari, dosta podataka su prikupili, napravili su svoje studije, vrlo su ozbiljno nastupili i sad je stvar u rukama Ministarstva," rekla je Avramović Tanjugu.

Ona nije mogla da otkrije o kojim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je kompanijama reč, iako sa predstavnicima vlade učestvuje u tim razgovorima, jer, kako je rekla, Ministarstvo privrede i vlada moraju o tome da odlučuju.

Uz to, ni jedan investitor, kako je rekla, ne želi da se o njemu govori, pre nego što ta priča ne bude završena.

"Optimista sam da se vidi rešenje problema Železare i mislim da će se naći strateški partner za to preduzeće. Želja svih Smederevaca je da se problem Železare reši, jer bi njegovim zatvaranjem 5.000 ljudi ostalo bez posla, što bi za grad Smederevo bio veliki veliki problem", napomenula je Avramović.

Ona je ocenila da će pregovori sa zainteresovanim investitorima biti teški, jer nije lako naći tako velikog investitora, s obzirom na to da znamo kakva je situacija na tržištu čelika.

To što u budžzetu za sledeću godinu nema subvencija za Železaru može da se objasni i time što vlada računa da će naći investitora za to preduzeće, ocenila je Avramović.

Ona je rekla i da već sada oko 1.000 zaposlenih ispunjavaju neki od uslova za odlazak u penziju.

Savetnik za privredu prvog potpredsednika Vlade Srbije, Siniša Mali, izjavio je juče da pronalaženje strateškog partnera za Železaru Smederevo nije jednostavno.

Ministar privrede Saša Radulović potvrdio je prošle nedelje da postoje investitori zainteresovani za ulaganje i preuzimanje Železare Smederevo, kada je rekao i da bilansi smederevskog giganta moraju biti očišćeni i da do kraja godine mora da bude poznata lična karta tog preduzeća, kako bi mogli da se započnu razgovori s potencijalnim ulagačima.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rešenje za Železaru Smederevo do kraja 2013.

Izvor: Akter, 25.Nov.2013

Za Železaru Smederevo zainteresovana su dva investitora, kaže gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović koja očekuje da će pregovori biti završeni do kraja 2013.

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.