Izvor: Blic, 07.Apr.2011, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Atifeje Jahjaga predsednica Kosova

PRIŠTINA - Skupština Kosova izabrala je danas Atifeje Jahjagu za predsednicu Kosova već u prvom krugu glasanja, kada je za izbor potrebna dvotrećinska većina ukupnog broja poslanika.

Za novu predsednicu glasalo je 80 poslanika u kosovskom parlamentu koji ima 120 mesta.

Druga kandidatkinja za predsednicu, Suzana Novobrdali, dobila je 10 glasova, a toliko je bilo i nevažećih listića.

Šefovi poslaničkih grupa Demokratske partije Kosova, Alijanse novo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Kosovo i opozicionog Demokratskog saveza Kosova podržali su kandidaturu Atifeje Jahjage, dosadašnje zamenice generalnog direktora policije Kosova.

Pre glasanja, Skupštinu Kosova napustili su poslanici opozicionog Pokreta "Samoopredeljenje" koji nisu podržali nijednu kandidatkinju.

Šef Poslaničke grupe "Samoopredeljenja" Visar Imer je ocenio da je sporazum o kandidatima za predsednika, postignut kasno sinoć, nastavak loše politike i da je do sporazuma došlo zarad ličnih interesa lidera tri partije.

Jahjaga je treći predsednik Kosova, a drugi nakon proglašavanja nezavisnosti, 17. februara 2008. godine.

Predsednik Kosova ponovo je biran jer je Ustavni sud ocenio da izbor Bedžeta Pacolija 22. februara nije protekao u skladu sa ustavnom procedurom.

Da predsednik nije izabran danas, na Kosovu bi bili raspisani vanredni parlamentarni izbori.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jahjaga predsednica Kosova

Izvor: RTS, 07.Apr.2011

Poslanici kosovske skupštine izabrali Atifete Jahjagu za novog predsednika Kosova. U prvom govoru posle izbora, Jahjaga je rekla da veruje u uspeh dijaloga sa Beogradom. ..Atifete Jahjaga izabrana je večeras za predsednicu Kosova u prvom krugu glasanja poslanika u kosovskoj skupštini...Za izbor Jahjage...

Nastavak na RTS...

Atifete Jahjaga predsednica Kosova

Izvor: Blic, 07.Apr.2011

PRIŠTINA - Skupština Kosova izabrala je danas Atifete Jahjagu za predsednicu Kosova već u prvom krugu glasanja, kada je za izbor potrebna dvotrećinska većina ukupnog broja poslanika. ..Atifete Jahjaga je položila i zakletvu u kosovskom parlamentu, nakon čega je, sa saradnicima, otišla u predsednički...

Nastavak na Blic...

Atifeje Jahjaga predsednica Kosova

Izvor: NaDlanu.com, 07.Apr.2011

PRIŠTINA, 7. aprila 2011. (Beta) - Skupština Kosova izabrala je u četvrtak Atifete Jahjagu za predsednicu Kosova već u prvom krugu glasanja, kada je za izbor potrebna dvotrećinska većina ukupnog broja poslanika.Za novu predsednicu glasalo je 80 poslanika u kosovskom parlamentu koji ima 120 mesta.Druga...

Nastavak na NaDlanu.com...

ATIFEJE JAHJAGA IZABRANA ZA PREDSEDNICU KOSOVA

Izvor: Kurir, 07.Apr.2011

PRIŠTINA - Skupština u Prištini izabrala je u četvrtak Atifeje Jahjagu za predsednicu Kosova već u prvom krugu glasanja, kada je za izbor potrebna dvotrećinska većina ukupnog broja poslanika. Za novu predsednicu glasalo je 80 poslanika u kosovskom parlamentu koji ima 120 mesta...Druga kandidatkinja...

Nastavak na Kurir...

Atifete Jahjaga predsednica Kosova

Izvor: VOA, 07.Apr.2011

Dosadašnja zamenica direktora Kosovske policije je za predsednicu Kosova izabrana u prvom krugu glasanja

Nastavak na VOA...

Jahjaga - Stroga i opasna, đak FBI

Izvor: Blic, 08.Apr.2011, 01:10

PRIŠTINA - Kandidatkinja za predsednicu Kosova Atifeta Jahjaga, koja trenutno obavlja dužnost zamenika direktora kosovske policije, završila je brojne studije iz oblasti bezbednosti, uključujući i Akademiju FBI u SAD i Centar „Džordž Maršal” u Nemačkoj, kao i magistraturu za menadžment...

Nastavak na Blic...

Atifeje Jahjaga predsednica Kosova

Izvor: EMportal, 08.Apr.2011

Skupština Kosova izabrala sinoć Atifeju Jahjaga za predsednicu Kosova u prvom krugu glasanja, kada je za izbor potrebna dvotrećinska većina.

Nastavak na EMportal...

Kosovo dobilo predsednicu

Izvor: Šumadija Press, 08.Apr.2011

Skupština Kosova izabrala je u četvrtak uveče Atifetu Jahjaga za predsednicu Kosova. Ona je do sada obavljala dužnost zamenika generalnog direktora Policije Kosova.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.