Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Feb.2019, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ahmeti: Nećemo podržati smenu vlade Ramuša Haradinaja zbog taksi

Predsednik Socijaldemokratske partije Kosova Špend Ahmeti izjavio je danas da ta stranka neće podržati smenu vlade Ramuša Haradinaja zbog uvođenja takse od 100 odsto na uvoz robe iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Ahmeti je na Fejsbuku napisao da je vladajućoj Demokratskoj partiji Kosova (DPK) ali i dvema opozicionim strankama, Demokratskom savezu Kosova (DSK) i Samoopredeljenju, preneo da neće pomoći Srpskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << listi da smeni Haradinaja zbog spornih taksi.

On je odbacio medijske navode da se razgovara o vladi koja bi posle smene Haradinaja sa mesta premijera, bila formirana na širokoj osnovi.

"Mi smo dali i dajemo političku podršku za taksu i deo smo državne delegacije za dijalog. Rekli smo i Demokratskom savezu Kosova i Samoopredeljenju da nećemo pomoći Srpskoj listi da obori vladu zbog takse. Sada kažemo i Demokratskoj partiji Kosova da uz našu pomoć neće oboriti vladu niti pretiti Alijansi za budućnost Kosova, kao pritisak na premijera da ukine taksu", naveo je Ahmeti.

Predsednik Socijaldemokratske partije Kosova je dodao da je potrebno doneti zajedničku odluku u vezi taksi, gde će se kako je rekao, "zajedno snositi i pritisak i kritika".

"Taksa je pravična i prva je odluka posle svih napada Srbije na nas. Mi smo zainteresovani da vodimo dijalog sa Srbijom na osnovu platforme koju smo usvojili. Međutim, Vlada Kosova ima pravo da donosi odluke kako bi zaštitila interese naše države", rekao je Ahmeti.

Po njegovim rečima, dijalog sa Srbijom predstavlja izuzetno značajno pitanje za Kosovo, "kako sada tako i u budućnosti".

"Zato treba da stremimo da odluke o dijalogu uvek donosimo konsenzusom i uključivanjem svih onih koji imaju interes da pomognu Kosovu. Personalizacija ovog procesa je nemoguća i bila bi veoma štetna", napisao je Ahmeti.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Mimoza Kusari Ljilja mogući kandidat za premijera tehničke vlade Kosova

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Feb.2019, 00:30

U političkim i krugovima analitičara na Kosovu su prisutne špekulacije da bi predsednica političke stranke Alternativa i poslanica Skupštine Kosova, Mimoza Kusari Ljilja mogla biti premijer tehničke vlade koja bi mogla biti formirana u slučaju izglasavanja nepoverenja vladi premijera Ramuša Haradinaja...Portal...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.