Agencija će prvi put davati subvencije za kupovinu polovnih automobila

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jan.2023, 19:06

Agencija će prvi put davati subvencije za kupovinu polovnih automobila

Vlada Srbije usvojila je krajem prošle godine Program zaštite vazduha u Srbiji do 2030, za koji je najavljeno ulaganje od 2,6 milijardi evra, od kojih je 102 miliona namenjeno zameni najstarijih dizel vozila novijim, a pravo na dodelu subvencije imaju svi koji budu reciklirali automobile Euro 1, 2 i 3 norme, rekao je za Tanjug direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović.

Stamatović kaže da ideja celog programa jeste zapravo da se deregistruje određeni broj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << automobila koji značajno više zagađuju životnu sredinu kako bi se subvencionisala kupovina automobila koji manje zagađuju.

Dodao je da na taj način Agencija želi da subvencioniše kupovinu automobila Euro 6 norme koja značajno manje zagađuje životnu sredinu nego automobili Euro 1,2 i 3.

Zadatak agencije jeste sprovođenje mehanizma subvencionisanja kupovine automobila Euro 6 norme. Ono što je ideja jeste da je kroz plan predviđeno da će Ministarstvo građevine saobraćaja i infrastrukture obezbediti sredstva za subvencije, izjavio je Stamatović.

Naveo je da je Agenciji neophodno da sprovede taj mehanizam, a sve će to uraditi u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine i dodao je da Agencija želi da uputi građane da na najlakši način, nada se elektronski, završe sve poslove u vezi s podnošenjem zahteva za dobijanje subvencija.

Plan zaštite životne sredine predviđa da se 2024. godine započne sa subvencijama za kupovinu polovnih euro 6 automobila, rekao je direktor i dodao da je ovo prvi put da se razgovara o tome da se subvencioniše kupovina polovnih automobila.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

PRVE SUBVENCIJE ZA "POLOVNJAKE" Reciklirajte svoje dizelaše i uz pomoć države kupite vozilo koje manje zagađuje životnu sredinu

Izvor: Blic, 31.Jan.2023

Vlada Srbije usvojila je krajem prošle godine Program zaštite vazduha u Srbiji do 2030. godine, za koji je najavljeno ulaganje od 2,6 milijardi evra, od kojih je 102 miliona namenjeno zameni najstarijih dizel vozila novijim, a pravo na dodelu subvencije imaju svi koji budu reciklirali automobile Euro...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.