14 ČUDNIH STVARI KOJE ZAHTEVAJU OZBILJNA OBJAŠNJENJA: Broj 6 je previše lud da bi bio slučajnost

Izvor: Kurir, 10.Sep.2015, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

14 ČUDNIH STVARI KOJE ZAHTEVAJU OZBILJNA OBJAŠNJENJA: Broj 6 je previše lud da bi bio slučajnost

Da li ste se pitali kako je nastao neki vic ili koliko je krava potrebno da bi se napravile sve lopte za ragbi prvenstvo? Ako su ovakve trivijalnosti vrsta stvari koje često opterećuju vaš um, onda imamo spisak za vas.

Ispod se nalaze 20 apsolutno nebitnih činjenica zbog kojih ćete se zamisliti ili ćete se dobro počešati po glavi. Mislite o ovom tekstu kao o pregledu čudnih, divnih stvari za koje niste ni znali da su vam potrebne. #12 će vas sigurno iznenaditi.

1. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Ruski ribar je spasen od napada medveda kada je telefon njegove ćerke zazvonio i to melodijom Džastina Bibera, što je uplašilo medvede. Ispada da Biberova muzika ne plaši samo ljude.

2. Autor "Ajkule" se osećao krivim zbog masovne histerije koju je izazvao svojim romanom, pa je poslednju dekadu posvetio očuvanju ajkula kao vrste.

3. Siesta Ki plaža dobila je nagradu za najbelji pesak na svetu 1987. godine. Plaža je od 99% čistok kvarc kristala i skviči kada hodate po njoj.

4. "Gospođa nepotopljiva" Violet Džesop je bila na tri ukleta broda (Titanik, Olimpik i Britanik) kada ih je pogodila katastrofa. Ona je preživela sve tri nesreće.

5. Kako bi se vojnici istrenirala da uvek drže glavu gore, male igle su stavljene na njihove kragne.

6. 1992. godine teretni sanduk sa 28.000 plastičnih patkica za kupanje se izgubio negde na moru. Većina tih patkica još uvek pluta negde po okeanu, 20 godina kasnije.

7. Najviše drvo na svetu zove se "Hiperion" i njegova lokacija je tajna.

8. Do 2020. godine postoji mogućnost da čokalada nestane jer ljudi jedu mnogo više nego što može da se napravi.

9. U Nju Delhiju, postoji Muzej Toaleta. On sadrži retke artefakte i informacije o evoluciji toaleta od 2.500 godine p.n.e. pa do danas.

10. Kada se rastvori u vodi, vijagra može da učini da sečeno cveće traje duže bar još nedelju dana.

11. 2010. godine u Tokiju, zvaničnici su otišli da posete najstarijeg čoveka. Bio je to njegov 111. rođendan. Umesto čoveka zatekli su kostura starog 30 godina: Njegova pšorodica je uzimala njegovu penziju svo to vreme.

12. Potrebno je više od 3.000 kravljih koža kako bi se napravilo dovoljno lopti za NFL sezonu. Gledanje ragbija više nikad neće biti isto.

13. 15 odsto puževa koje pojedu ptice, zapravo prežive varenje.

14. Postoji više tigrova koji su kućni ljubimci u SAD nego što ih je u divljini.

(foto: LifeBuzz)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.