Kolika je cena jeftine zabave (2): Život bez hrane i smrt uživo

Izvor: Vesti-online.com, 02.Sep.2013, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolika je cena jeftine zabave (2): Život bez hrane i smrt uživo

Dok su u Srbiji još aktuelni Farma, Veliki brat i Ja imam talenat, svet je taj format rijaliti programa odavno prevazišao. Pažnju njihove publike sada mogu da privuku samo bizarne emisije u kojima se pred takmičare postavljaju gotovo nemogući zadaci, na primer, da prežive bez hrane godinu dana, da piju urin životinja ili da uživo odbrojavaju poslednje dane nečijeg života.

Verovatno najbizarniji rijaliti >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << šou-program emitovao se u Japanu, a svodi se na izgladnjivanje i apsolutno psihičko i fizičko maltretiranje učesnika. Odabranog takmičara zatvorili su u skučenu prostoriju, gde se testirala njegova izdržljivost, odnosno koliko dugo može da izdrži bez hrane. Takmičar koji je uspeo da pobedi i ostane živ jeste japanski komičar Nasubi, koji je u ovom rijalitiju proveo punih godinu dana.

Postoje i oni kojima je interesantno da po ceo dan gledaju život pandi. Istraživačka baza za odgoj džinovskih pandi iz Čengdua, nedavno je postavila 28 kamera u jugozapadnoj kineskoj provinciji Sečuan, pa internet korisnici širom sveta mogu direktno da prate život ovih životinja.

Kamere će snimati svakodnevne aktivnosti više od 80 džinovskih pandi koje žive u Čegduu, a svi zainteresovani će moći da ih vide na sajtu ipanda.com. Posetioci kanala džinovskih pandi moći će da izaberu između vrta za odrasle pande, vrtića, jaslica za blizance, igrališta za majku i dete, vile i zajedničkog prostora. Mnogi posetioci sajta, posle gledanja video snimaka, izrazili su želju da i lično vide džinovske pande.

Kako je rekao medijima, nakon što se prijavio, skinuli su ga do gole kože, ubacili u prostoriju i rekli mu da izdrži. Glavna nagrada iznosila je samo 10.000 dolara. Svoj prvi obrok Nasubi je dobio nakon dve nedelje boravka, a nakon četiri meseca igre dobio je čak i dve rolne toalet papira. Šou je emitovan godinu dana, a pred sam završetak, s obzirom da se organizatori nisu nadali da će Nasubi izdržati, ponudili su mu putovanje u Koreju, gde su ga zatvorili u sobu i rekli mu da mora da zaradi kartu za put kući.

Pošto je nesrećni čovek ispunio i poslednji zahtev organizatora, Nasubija su vratili u Japan, gde su ga bacili golog pred publiku, koja je počela da vrišti. Tada je Nasubi shvatio koliko je zapravo postao popularan. Ovakva vrsta rijalitija nije toliko neobična za Japan. Slične emisije poznate su pod nazivom gambara i imaju za cilj da što više ponize i treniraju prag tolerancije takmičara.

Toddlers & Tiaras je kontroverzni američki rijaliti, koji je premijerno emitovan na kanalu TLC 2009. godine. U svakoj epizodi rijalitija prikazan je za neke glamurozan, za druge bizaran, svet dečjih izbora lepote. Devojčice su uzrasta od nekoliko meseci pa do šest, sedam godina. Njihove mame ih vode na depilaciju, u solarijum, prskaju ih sprejevima za samopotamljivanje, izlivaju im veštačke nokte, farbaju kosu, stavljaju nadogradnju, izbeljuju zube ili čak stavljaju veštačku vilicu. Neizostavna je i kompletna scenska šminka. Haljine i sam nastup smišljaju se nekoliko meseci unapred.

Ni Amerikanci ne zaostaju u nastojanjima da privuku publiku bizarnim rijaliti programima, čiji je cilj da što više ponize takmičare. Američki rijaliti Fear factor je takmičenje u kojem učesnici ispunjavaju teške ili odvratne zadatke, kako bi dobili glavnu nagradu od 50.000 dolara. Tako za relativno malu nagradu učesnici ovog takmičenja rade najbizarnije stvari, jedu insekte ili samlevene delove sirovih pacova.

Kada su gledaoci pomislili da su već sve videli usledila je epizoda u kojoj dve takmičarke piju magareći urin i spermu. Snimak ove epizode trebalo je da bude prikazan u januaru prošle godine, ali to se nije dogodilo, jer su scene bile označene kao brutalne. To, međutim, nije smetalo Dancima da je emituju u udarnom terminu na njihovoj televiziji, a kasnije je video bio postavljen i na Jutjubu.

Najekstremniji rijaliti do sada je šou-program Goli i uplašeni u kome se šest muškaraca i šest žena u nehumanim uslovima bori za opstanak u divljini. Ovaj program je pre početka emitovanja najavljen kao najbrutalniji rijaliti do sada, a muškarci i devojke koji su bukvalno bez odeće, hrane i vode, bačeni u divljinu, nastoje da prežive pakao koji traje 21 dan. Svake nedelje, muškarac i žena, koji su potpuni stranci, prinuđeni su da se u skoro nemogućim uslovima bore za goli opstanak. Prva epizoda je snimljena u Tanzaniji, a ostale u Kostariki, Panami, na Maldivima i Borneu.

Kontroverzni britanski šou Njhat Happens In Kavos kod većine gledalaca izazvao je gađenje. Mnogima je bilo muka dok su gledali mlade Britance na godišnjem odmoru koji po ceo dan orgijaju i piju alkohol, a u nedostatku istog piju svoj urin, a zatim povraćaju.

U Kini je prava pomama zavladala za rijaliti programom Intervju pre pogubljenja, koji prikazuje poslednje trenutke osuđenika na smrt. Emisija je nastala sa ciljem da potencijalne kriminalce spreči da čine zločin, ali se brzo pretvorila u zabavu, koju je svake subote pratilo oko 40 miliona gledalaca. Šou se fokusirao isključivo na ubice, a voditeljka emisije Ding Ju razgovara sa onima koji priznaju svoju krivicu i traže oproštaj.

Oni sede okovani lancima i okruženi stražarima, mole za milost, ali ubrzo nakon toga gube život. Kamere ispraćaju osuđenike na izvršenje smrtne kazne. Od 250 prikazanih epizoda najveće interesovanje izazvala je ona koja govori o homoseksualcu Baou Rongtingu, koji je ubio majku, a zatim oskrnavio njeno telo. Na Baoovom pogubljenju nije se pojavio niko od članova porodice. Jedna od izuzetno potresnih scena prikazuje Rongtinga kako moli voditeljku da se rukuje s njim pre nego što umre. Oklevajući, Ding je dodirnula osuđenikovu šaku, a zatim se sklonila. Nedavno je prekinuto prikazivanje ove emisije.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Kolika je cena jeftine zabave (3): Preti nam nestašica takmičara

Izvor: Vesti-online.com, 03.Sep.2013, 13:01

Naučnici sa Instituta za proučavanje rijalitija iz Sremske Kamenice došli su do otkrića da Srbiji do kraja 2019. godine preti nestašica građana koji bi mogli da učestvuju u nekoj od rijaliti emisija. Doktor Mirko Laban, koji je vodio istraživanje kaže da se za šest godina Srbiji može desiti...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.