Za upis prvaka u školu traže i potvrdu o vakcinaciji

Izvor: Radio 021, 28.Mar.2018, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za upis prvaka u školu traže i potvrdu o vakcinaciji

U školske klupe ovog septembra bi prvi put trebalo da sednu deca rođena od 1. marta 2011. do 29. februara 2012. godine, koja će na upis morati da donesu i potvrdu da su vakcinisani.

Kako piše "Blic", upis prvaka počinje u ponedeljak, 2. aprila, i trajaće do kraja maja dok je naknadni rok od 20. avgusta. Prilikom upisa potrebni su izvod iz matične knjige rođenih, uverenje o prebivalištu deteta, potvrda o pohađanju pripremnog predškolskog programa i dokaz o obavljenom lekarskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << pregledu.

"Kod nas oni dobijaju formular na koji se unose lični podaci i piše kod kojih specijalista dete mora da ide, a postoji rubrika i za pedijatra i za laboratoriju. Buduće đake upućujemo kod otorinolaringologa, oftalmologa, fizijatra, stomatologa i ukoliko je potrebno, kod logopeda. Dobija se potvrda da je dete zdravo i vakcinisano i sposobno za školu", kaže dr Dejan Jonev, pedijatar iz Doma zdravlja "Čukarica".

Sva prikupljena dokumentacija zatim se nosi sekretaru željene škole, kada se zakazuje termin testiranja kod školskog pedagoga i psihologa, koji proveravaju emotivnu, socijalnu i intelektualnu zrelost deteta.

Stručnjaci ističu da decu za ovaj test ne treba pripremati jer nije ograničeno vreme rešavanja, on se ne prolazi ili pada i svi zahtevi su svedeni na njihov nivo znanja. Roditelji mogu da upišu dete i u školu koja mu teritorijalno ne pripada.

Autor: Blic
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.