Policija: Bolsonaro prekršio zakon antivakserskim tvrdnjama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Avg.2022, 07:00

Policija: Bolsonaro prekršio zakon antivakserskim tvrdnjama

Brazilska policija optužila je predsednika Žaira Bolsonara da je zagovarao nepoštovanje mera za suzbijanje pandemije i da je lažno tvrdio da osobe koje su vakcinisane protiv kovid-19 rizikuju da dobiju sidu (AIDS).

U dokumentu koji je poslat Vrhovnom sudu Brazila, policija je navela da Bolsonarovo postupanje kojim je obeshrabrivao poštovanje zdravstvenih mera povezanih sa pandemijom predstavlja krivično delo, kao i da njegove tvrdnje kojim je povezivao sidu sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vakcinacijom nisu u skladu sa zakonom, prenosi Rojters.

Policija je zatražila od sudije Vrhovnog suda, da ovlasti policiju da podnese prijavu protv Bolsonara i druge umešane u slučaj.

Takođe je saopšteno da su potrebni dodatni koraci da bi se istraga završila, uključujući saslušanje Bolsonara.

U prenosu uživo na društvenim mrežama prošlog oktobra, brazilski predsednik je rekao, ne iznoseći nikakve dokaze, da su izveštaji britanske vlade pokazali da su ljudi koji su u potpunosti vakcinisani protiv kovid-19 razvili AIDS, navodi Rojters.

Bolsonaro, koji je odbio da primi vakcinu, privremeno je suspendovan sa Fejsbuka i Jutjuba nakon ovih komentara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Policija želi kaznu za Bolsonara: Govorio da vakcinisani imaju sidu i zagovarao kršenje mera

Izvor: Radio 021, 18.Avg.2022

Brazilska policija optužila je predsednika Žaira Bolsonara da je zagovarao nepoštovanje antkovid mera i da je lažno tvrdio da osobe koje su vakcinisane protiv kovid19 rizikuju da dobiju sidu (AIDS).

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.