Sprema se kolaps, poznato kada se očekuje najveća gužva

Izvor: B92, 17.Apr.2023, 11:27

Sprema se kolaps, poznato kada se očekuje najveća gužva

Produženi uskršnji vikend polako se privodi kraju i svi koji su krajem prošle nedelje krenuli na odmor i ka turističkim odmaralištima danas se vraćaju kućama.

Iz Auto-moto saveza ističu da najveću koncentraciju vozila očekuju u popodnevnim i prvim večernjim satima.

Pojačan talas saobraćaja biće na najfrekventnijim graničnim prelazima sa Mađarskom, Hrvatskom, a zatim i na graničnim prelazima sa Bosnom i Hercegovinom, Severnom Makedonijom i Crnom Gorom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Danas je dan povratka posle uskršnjih praznika i sigurno je da će tokom dana biti pojačanog saobraćaja. Najveću koncentraciju vozila očekujemo u popodnevnim i prvim večernjim satima, ali će saobraćaj već od 10-11 časova krenuti sa pojačanjem na svim važnim, frekventnim putevima, kao i na prilaznim putevima ka većim gradovima", rekao je Jovica Mitić iz Auto-moto Saveza Srbije, a prenosi "Blic".

On je istakao da se savetuje svim vozačima da u tim satima pojačanog saobraćaja, kada je dosta vozila na auto-putevima, graničnim prelazima i naplatnim stanicama, budu strpljivi i voze opreznije jer ima dosta deonica na kojima je saobraćaj izmenjen upravo zbog radova.

Mitićje istakao da na tim deonicama zbog usporenog saobraćaja može doći do formiranja kolona, a kod vozača se stvara jedna vrsta nervoze.

"Maksimalno se pridržavajte ograničenja u brzini, poštujte vozače, saobraćajne propise i vožnju prilagodite uslovima na putu", kazao je Mitić.

Osvrnuo se i na to da će, prema najavi RHMZ, celog dana biti kiše, pa će vozače pratiti mokri kolovozi, a samim tim i usporena vožnja.

"Trenutno su svi prilazni putevi većim gradovima prohodni, autoput Miloš Veliki, kao i autoput Beograd-Niš u normalnom stanju. Ima radova kod Aleksinca i Aleksinačkih rudnika, tu se saobraćaj preusmerava ka Nišu. Usporenu vožnju očekujemo i na delu autoputa između Požarevca i Velike Plane, gde se takođe radi i vrši preusmeravanje. Za one koji dolaze iz pravca Crne Gore ili Zlatibora uobičajeno se između Zlatibora i Užica formiraju kolone i potrebno je da vozači imaju strpljenja. Na naplatnim stanicama se trenutno prolazi bez zadržavanja", kazao je.

Dodao je da, prema informacijama dobijenim od Uprave granične policije, na graničnim prelazima na našim terminalima nema zadržavanja, ali se očekuje pojačan talas saobraćaja na najfrekventnijim graničnim prelazima sa Mađarskom, Hrvatskom, a zatim i na graničnim prelazima sa Bosnom i Hercegovinom, Severnom Makedonijom i Crnom Gorom.

Prema rečima Mitića, to će usloviti zadržavanja duža od 30 minuta, na šta vožači moraju biti spremni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Uskrs

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.