Gnezda od čokolade i štapića su naš slatkiš- favorit za ovaj Uskrs!

Izvor: Lepota i zdravlje, 14.Apr.2025, 14:00

Gnezda od čokolade i štapića su naš slatkiš- favorit za ovaj Uskrs!

Ova uskršnja gnezda od čokolade i štapića su savršen slatkiš koji se brzo priprema i u kome mogu da uživaju i deca i odrasli. Ukoliko tražite jednostavan, brz i zabavan recept za Uskrs, koji možete pripremiti zajedno sa decom, onda su ova čokoladna gnezda savršen izbor za vas! Ne samo da su veoma ukusna i slatka, već izgledaju prelepo na prazničnoj trpezi i unose dodatnu radost u proslavu Uskrsa. Ova poslastica ne zahteva pečenje, što je čini idealnom za pripremu sa mališanima. >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << Uključivanjem dece u proces pravljenja, osim što ćete zajedno stvoriti lepe uspomene, mališani će uživati u osećaju postignuća kada vide krajnji rezultat svog truda. Uskršnja gnezda od čokolade i štapića- recept Potrebni sastojci: 360 grama mlečne čokolade 1 kašika glatkog (kremastog) putera od kikirikija 200 gramaslanih štapića ½ šolje listića badema (blago prepečenih) ¼ šolje kokosovih opiljaka (prepečenih) 1 pakovanje mini čokoladnih jaja (raznobojna uskršnja jaja) Priprema: U malom tiganju lagano tostirajte listiće badema i kokos na srednje jakoj temperaturi. Povremeno mešajte kako ne bi zagoreli. Kada dobiju zlatno-smeđu boju i zamirišu, sklonite ih sa vatre i ostavite da se prohlade. U međuvremenu, izlomite mlečnu čokoladu na manje komade i stavite je u činiju pogodnu za mikrotalasnu pećnicu. Zagrevajte je na najjačoj temperaturi oko 1 minut. Izvadite činiju, promešajte i, ako je potrebno, dodatno zagrevajte u kraćim intervalima dok se čokolada potpuno ne otopi. Dodajte kašiku putera od kikirikija i dobro promešajte dok se ne sjedini sa otopljenom čokoladom. U srednje velikoj činiji pomešajte štapiće, prepečene bademe i kokos. Sipajte preko njih toplu smesu čokolade i putera od kikirikija i dobro promešajte kako bi se svi sastojci ravnomerno obložili čokoladom. Kašikom vadite smesu i stavljajte je na pleh obložen papirom za pečenje ili u silikonski kalup za mafine. Sredinu svakog „gnězda“ blago utisnite kašikom ili prstima kako biste napravili udubljenje. U svako udubljenje stavite po nekoliko mini čokoladnih jaja u boji. Ova dekoracija ne samo da izgleda preslatko, već dodatno doprinosi uskršnjem duhu. Gnezda stavite u frižider i ostavite da se stegnu najmanje jedan sat, a možete ih ostaviti i duže, dok ne postanu čvrsta.   Прикажи ову објаву у апликацији Instagram   Објава коју дели Prue Mynard • Dietitian (@whatspruecooking) Saveti Ako ne volite kikiriki puter ili imate alergiju, možete ga izostaviti ili zameniti bademovim ili lešnikovim puterom. Umesto štapića, možete koristiti kukuruzne pahuljice (cornflakes) za drugačiju teksturu. Gnezda možete čuvati u frižideru u zatvorenoj posudi do pet dana. Ovaj recept je odličan izbor ne samo za praznike već i za dečije rođendane, zabave ili kao slatkiš koji ćete poneti na piknik. Zabavan je, jednostavan i vrlo vizuelno atraktivan – prava mala čokoladna umetnost! Uživajte u pripremi i naravno, u slatkom zalogaju!   Foto: klementines_kitchen via Instagram The post Gnezda od čokolade i štapića su naš slatkiš- favorit za ovaj Uskrs! appeared first on Lepota i zdravlje.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.