URS za promenu vlasti u Smederevu

Izvor: B92, 03.Nov.2012, 11:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

URS za promenu vlasti u Smederevu

Smederevo -- Predsednik odbora URS u Smederevu Milan Dopuđa kaže da lokalna vlast u tom gradu mora hitno da se oformi po ugledu na državni nivo.

On je naveo i da aktuelna samouprava "vodi Smederevo u provaliju".

On je rekao da da aktuelna samouprava "vodi Smederevo u provaliju", da nije u stanju da privuče investitore, da nema para i da samo zapošljava svoje partijske drugove.

"Gušimo se od problema. Guši nas deponija koja je na nepodesnom mestu, divlje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << formirana, prepuna. Zato se grad čisti samo u centru i sadi cveće, a izvan centra se ne iznosi đubre jer nema gde da se odlaže", rekao je Dopuđa, koji je i šef odborničke grupe URS-a i Koalicije "Za bolje Smederevo".

On je dodao da je izgradnja vodovoda za sela u moravskom delu opštine najavljena, pa zaboravljena.

Ilustrujući tvrdnju da vlast zapošljava samo partijske kadrove, Dopuđa je naveo da Javno preduzeće "Zelenilo i groblja" ima 170 radnika, "ali nema para da ih plati, nego zahvata iz gradskog budžeta".

Dodao je da se opoziciji svakim danom šalje jasna poruka da gradska skupština može da funkcioniše i bez opozicije, a da ona ne može ništa da učini.

"Poslednja sednica Skupštine bila je karakteristična po tome što je opozicija bojkotovala početak, a njenim odbornicima je, umesto skupštinskog materijala, usmeno rečeno o čemu će se raspravljati", tvrdi Dopuđa.

Skupštinsku većinu u Smederevu čine "Pokret za Smederevo", koji čine odbornici Demokratske stranke, Socijalističke partije Srbije i Koalicije Preokret, u kojoj su predstavnici Liberalno-demokratske partije i Srpskog pokreta obnove.

U opoziciji su Srpska napredna stranka, Demokratska stranka Srbije, URS i jedan odbornik Ujedinjene Srbije.

"Zato očekujemo od naših partnera u republičkoj vlasti da reformiše vlast u Smederevu po republičkom modelu", izjavio je Dopuđa.

Član Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije, poslanica i odbornik u Skupštini Smedereva Suzana Spasojević smatra da se vlast ne može prekomponovati u Smederevu jer gradski odbor SNS-a "ne želi u vlast s 'Pokretom za Smederevo'".

Grupu građana "Pokret za Smederevo" vodi gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović.

Spasojevićeva je naglasila da je teško napraviti neku drugu većinu "mada SPS i dalje održava kontakte i vodi razgovore sa SNS i partijom Ujedinjenih regiona Srbije".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

URS za promenu vlasti u Smederevu

Izvor: Akter, 03.Nov.2012

Predsednik odbora URS u Smederevu Milan Dopuđa kaže da lokalna vlast u tom gradu mora hitno da se oformi po ugledu na državni nivo

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.