URS usvojio predizbornu platformu

Izvor: Press, 29.Jan.2014, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

URS usvojio predizbornu platformu

Potpredsednica URS Verica Kalanović rekla je novinarima da će URS pred građane izaći sa rešenjima koja za naredni period obezbeđuju nova radna mesta, predviđaju snažan privredni rast i razvoj poljoprivrede, energetike, turizma...
U osnovi platforme je, dodala je Kalanović, ravnomeran razvoj Srbije i jednake šanse za život >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << i rad svih građana.
"U nedelju ćemo Glavnom odboru pouditi platformu na usvajanje, a potom je predstaviti javnosti", rekla je Kalanović.
Na pitanje da li će praviti predizborne koalicije, Kalanović je rekla da URS razgovara sa političkim partijama, ali da se takve odluke donose na strančkim organima, zbog čega će u nedelju doneti odluku da li na izbore izlaze u koliciji ili samostalno.
"Prvi i drugi partner su oni koji imaju iste programske ciljeve i nikad u koaliciju nisu ulazili zbog političkog inženjeringa, nego zato što se sa nekim politički slažemo i delimo iste vrednost", rekla je Kalanović.
Prema njenim rečima, u ovom trenutku su te vrednosti regionalizacija i decentralizacija Srbije, snažni ekonomski razvoj kroz podsticanje investicija za brži rast privrede, poljoprivrede, turizma i energetike.
Upitana da li je URS razgovarao sa počasnim predsednikom DS, za koga se pominje da formira demokratski front, Kalanović je rekla da Regioni u prethodnom periodu jesu razgovarali sa Borisom Tadićem na različite teme i pre raspisivaja izbora i da je "u politici veoma važno razmenjivati mišljenja o aktuelnom političkom tenutku".

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.