URS posle Uskrsa predaje potpise

Izvor: RTS, 03.Maj.2013, 10:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

URS posle Uskrsa predaje potpise

Portparol URS-a Marko Selaković najavio da će ta koalicija posle Uskrsa predati potpise za registraciju političke stranke.

Ujedinjeni regioni Srbije najavili su da će posle Uskrsa predati potpise za registraciju političke stranke.

Kako je agenciji Beta rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << portparol URS Marko Selaković, URS je 25. aprila počeo da prikuplja potpise, a u prva dva dana prikupljanja potpisa centrali URS je dostavljeno blizu 10.000 potpisa koliko je potrebno za registrovanje političke partije.

On je kazao da će posle registrovanja URS-a kao političke partije početi podnošenje kandidatura za stranačke organe koji će biti birani na izbornoj skupštini URS-a u drugoj polovini maja u Beogradu.

"Izvesno je da će kandidat za predsednika URS-a biti Mlađan Dinkić", rekao je Selaković.

Selaković je najavio da će se na izbornoj skupštini URS-a birati svi organi stranke, među kojima su predsednik, potpredsednici i Predsedništvo.

Prema njegovim rečima, okosnica programskog opredeljenja URS-a ostaje borba za modernu i uređenju Srbiju i stvaranje jednakih šansi za sve regione kroz suštinsku decentralizaciju i regionalizaciju.

URS čine G17 plus, Zajedno za Šumadiju, Pokret Živim za Krajinu, i više desetina drugih pokreta i grupa građana iz cele Srbije, a na osnovačkoj skupštini 21. aprila u Kragujevcu URS je postao jedinstvena politička partija.

Tada je u Kragujevcu usvojen Statut i Program URS, kao i osnivački akt.

URS ima 16 poslanika u Skupštini Srbije, 19 gradonačelnika i predsednika opština u Srbiji, a u vlasti je u više od 50 gradova i opština.

Prema podacima Registra političkih stranaka, u Srbiji je do sada registrovana 91 politička partija.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

URS posle Uskrsa predaje potpise za regostrovanje partije

Izvor: Danas, 03.Maj.2013

Ujedinjeni regioni Srbije (URS) najavili su da će posle Uskrsa predati potpise za registraciju političke stranke.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.