Grubješić: Dobri rezultati zakona koje je predložio URS

Izvor: Blic, 31.Jan.2012, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grubješić: Dobri rezultati zakona koje je predložio URS

Funkcionerka Ujedinjenih regiona Srbije Suzana Grubješić izjavila je danas da je primena izmena Zakona o finansiranju lokalne samouprave, usvojenih na inicijativu URS-a, dala dobre rezultate u velikom broju gradova i opština Srbije. Suzana Grubješić

"Višak novca troši se racionalno i u dobre svrhe, a negativni primeri su izuzeci, rekla je ona.

Od početka primene zakona, 1. oktobra >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 2011. godine, na predlog odbornika URS-a u više od 30 gradova i opština uvedena je nadoknada za porodilje do godinu dana života deteta", rekla je Suzana Grubješić na konferenciji za novinare.

Suzana Grubješić navela je da su u velikom broju gradova i opština ljudi stariji od 65 godina dobili besplatan prevoz, a u Pirotu i Svilajncu najbolji studenti dobili su stipendije, dok su u nekim mestima učenici srednjih škola dobili besplatan prevoz.

"Takve odluke nismo mogli da proguramo svuda, jer nemamo odbornike u svim mestima, a u nekim mestima nismo deo vladajuće većine", rekla je Suzana Grubješić.

Ona je kao negativan primer navela opštinu Senta, u kojoj je višak novca utrošen za povećanje plata zaposlenima u opštini, dok je u Kuršumliji višak iskorišćen za isplatu 13. plate zaposlenima u lokalnoj samoupravi.

Izmenama Zakona o finansiranju lokalne samouprave propisano je da gradovima i opštinama ostaje 80 odsto prihoda od poreza na zarade.

Suzana Grubješić najavila je da će URS početkom marta završiti predizborni program sa kojim će nastupiti u kampanji za parlamentarne izbore.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

URS: Dobri rezultati inicijative

Izvor: RTS, 31.Jan.2012

Primena izmena Zakona o finansiranju lokalne samouprave, usvojenih na inicijativu URS-a, dala dobre rezultate, rekla Suzana Grubješić. Višak novca se u lokalnim samoupravama troši racionalno i u dobre svrhe, ističe Grubješićeva. ..Funkcionerka Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Suzana Grubješić...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.