URS: Vlada da bude partner privredi

Izvor: B92, 19.Apr.2012, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

URS: Vlada da bude partner privredi

Sevojno -- Nova Vlada mora da bude partner privredi, a ne prepreka, jer je privreda jedina šansa da se Srbija brže razvija, kaže kandidat za premijera URS-a Mlađan Dinkić.

On je, prilikom obilaska Valjaonice aluminijuma "Impol Seval" u Sevojnu, istakao da nova Vlada mora da ukine namete i takse koji guše privredu i ponovio da PDV mora da se naplaćuje tek kada se roba proda, a ne kao sada, kada se fakturiše.

"Naš prvi zadatak biće promena Zakona o PDV-u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << po kome će se on vraćati u maksimalnom roku od 30 dana, a izvoznicima u roku od sedam dana”, rekao je Dinkić.

Ukoliko URS bude u novoj Vladi, po njegovim rečima, zalagaće se da izvozne firme, poput "Impol Sevala”, imaju podršku i garanciju države za dobijanje kredita od evropske razvojne banke za realizaciju investicionih projekata.

Generalni direktor "Impol Sevala” Ninko Tešić istakao je da ova kompanija sopstvenim sredstvima završava novu liniju za bojenje aluminijuma vrednu 16 miliona evra na kojoj će biti uposleno 50 novih radnika.

Tešić je najavio da će prve bojene trake iz sevojničanske Valjaonice aluminijuma biti isporučene tržištu krajem avgusta ove godine.
Pogledaj vesti o: Mlađan Dinkić

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.