Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Apr.2012, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

URS: Srbijagas nije demantovao podatke o gubicima

BEOGRAD -

Ujedinjeni regioni Srbije (URS) saopštili su danas da su podaci o gubicima i broju zaposlenih u Srbijagasu, izneti u predizbornoj kampanji, preuzeti iz medija i da to javno preduzeće nikada nije demantovalo te podatke.

To se navodi u odgovoru URS Srbijagasu povodom saopštenja tog preduzeća koje negoduje zbog iznošenja podataka o gubicima i broju zaposlenih u periodu od 2008. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << do 2010. godine.

URS ukazuje da Srbijagas nikada nije demantovao podatke koji su izneti u predizbornoj reportaži pod nazivom "Departizacija" kao primer lošeg partijskog upravljanja.

Preduzeće Srbijagas negiralo je danas navode Ujedinjenih regiona Srbije (URS) da je 2008. do 2010. godini zaposlilo 3.388 radnika i poslovalo sa gubitkom od 4,1 milijarde dinara u 2010.

U saopštenju se navodi da će Srbijagas preduzeti sve zakonom utvrđene mere da obustavi emitovanje spota URS u kojem se iznose te neistine i da će u toku dana biti podnete krivične prijave i pokrenuti sudski postupci da se sačuva ugled kompanije.

Kampanja protiv Srbijagasa, zasnovana je na svesnom iznošenju neistine da je broj od 3.388 radnika broj novozaposlenih radnika, a radi se o broju spašenih radnih mesta u firmama koje je Srbijagas preuzeo, navodi se u saopštenju te firme.

Srbijagas je u 2008. godini imao 1.043 zaposlena i profit od 302 miliona dinara, u 2009. godini 1.110 zaposlenih i 947 miliona dinara profita, a u 2010. godini 1.101 radnika i 881 miliona dinara profita, istakli su u tom javnom preduzeću.

Kako su naveli u Srbijagasu podaci o broju zaposlenih i poslovnim rezultatima tog preduzeća mogu se proveriti na sajtu Agencije za privredne registra.

Ističe se i da je u poslovnoj politici Srbijagasa odavno prisutna "departizacija".

Nakon imenovanja Dušana Bajatovića (potpredsednik Socijalističe partije Srbije) na mesto generalnog direktora Srbijagasa (oktobar 2008.) na pozicijama su ostali svi izvršni direktori nezavisno od partijeske pripadnosti, tako i oni koje je imenovao G17 plus 2005. i 2006. godine, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, osnovni kriterijumi su bili stručnost, rezultati, korporativna kultura i lojalnost kompanijskim poslovnim ciljevima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbijagas tuži Ujedinjene regione Srbije zbog tv-spota

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Apr.2012

NOVI SAD - Javno preduzeće (JP) "Srbijagas" demantovalo je podatke iznesene u tv-spotu političke grupacije Ujedinjeni regioni Srbije prema kojim je to javno preduzeće od 2008. do 2010. godine zaposlilo 3.888 novih radnika.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.