Izvor: S media, 07.Avg.2012, 23:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

URS: Saopštenje DS skandalozno

Ujedinjeni regioni Srbije (URS) saopštili su da je najnovije saopštenje Demokratske stranke (u vezi s kreditnim rejtingom Srbije) skandalozno, i navode da ta stranka na neverovatan način pokušava da "opere ruke" od odgovornosti za pad kreditnog rejtinga Srbije.

Iz URS-a ističu da je apsurd optuživati novu vladu, koja funkcioniše tek 10 dana, za stvari koje su posledica neodgovornog >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << upravljanja javnim finansijama, i ocenjuju da je to "beskrupulozan pokušaj manipulacije javnosti".

Iz URS-a ističu da je "DS uništio stanje i kredibilitet javnih finansija", a da su "ogroman dug i visoki deficit budžeta glavni uzrok pada kreditnog rejtinga".

U saopštenju URS-a se ističe da "građani znaju da su funkciju ministra finansija u periodu kada je istorijski manjak napravljen obavljali Dijana Dragutinović i Mirko Cvetković", kao i da "pad kreditnog rejtinga jasno govori o rezultatima njihovog rada".

"Demokratska stranka ili ima veoma kratko pamćenje, ili potcenjuje građane, verujući da oni ne pamte šta se događalo pre svega nekoliko dana, a šta pre nekoliko godina", piše URS.

URS ističe da su, uz dužno poštovanje prema mnogim kvalitetnim ljudima koje DS ima u svom članstvu, "osnovna obeležja vladavine te stranke finansijski krah Srbije, uvođenje potpunog centralizma i kontrole i razvijanje partokratije do savršenstva".

U saopštenju je istaknuto da će URS i decentralizaciju i departizaciju sprovesti i da "neće od Demokratske stranke tražiti da se izvini građanima za godine katastrofalnog upravljanja i stvaranje ogromnog budžetskog deficita".

Demokratska stranka pozvala je ministra finansija i privrede Mlađana Dinkića da prestane da "konstantnim iznošenjem neistina prikriva sopstvenu odgovornost za ekonomsku i finansijsku situaciju u Srbiji". Oširnije OVDE.

Prethodno je ministar Dinkić optužio prethodnu vladu da snosi veliku odgovornost za rekordni budžetski deficit i veliki rast javnog duga, ali je dodao da on preuzima odgovornost za sve buduće korake koje planira da preduzme da bi se to stanje popravilo.

(Tanjug)

Foto: ujedinjeniregionisrbije.rs

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.