URS: SPS naneo nepopravljivu štetu Srbiji

Izvor: Blic, 06.Okt.2013, 23:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

URS: SPS naneo nepopravljivu štetu Srbiji

Ujedinjeni regioni Srbije (URS) saopštili su večeras, povodom reagovanja Socijalističke partije Srbije (SPS) na izjave predsednika URS-a Mlađana Dinkića, da je loše upravljanje kadrova SPS javnim preduzećima nanelo nepopravljivu štetu Srbiji i njenim građanima.

- Predlažemo gospodi iz SPS da se ne mešaju u ocenu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << stručnosti predsednika URS Mlađana Dinkića i njegovog učinka na mestu ministra finansija i privrede, jer celokupna javnost zna da se u tom pogledu ne mogu porediti - navodi se u saopštenju povodom reagovanja SPS na Dinkićev intervju Tanjugu, u kojem je, između ostalog, rekao "da nema šanse da se sa SPS i PUPS napravi moderna vlada".

Kako je prethodno saopštila SPS, Dinkić je u intervjuu objasnio suštinu svoje politike, a to je "da teško podnosi da je bez vlasti, da bez njega ništa ne valja i da je spreman da sa svima uđe u vlast, samo da bi u njoj bio".

-Imamo obavezu prema građanima, ne prema SPS, da objasnimo da projekcija budžeta za 2013. godinu nije napravila nikakvu štetu Srbiji i njenim građanima, jer je rebalansom na vreme ispravljena, što je uobičajena praksa u kriznim vremenima i ove godine se dogodila i velikim zemljama poput Rusije, Francuske i Holandije - navodi URS, reagujući na kritiku SPS-a da je Dinkić "promašio projekciju budžeta za 2013. za milijardu evra".

U saopštenju URS-a se navodi i da je "nepopravljivu štetu Srbiji i njenim građanima napravilo loše rukovođenje javnim preduzećima poput 'Srbijagasa', 'Dunav osiguranja' i 'Galenike', na čijem čelu su bili kadrovi SPS".

Kako smatraju u URS, "SPS i lideri ove stranke ne mogu se porediti sa URS ili Mlađanom Dinkićem ni po ispunjavanju obećanja".

- Kompletan privredni rast naše zemlje trenutno počiva na "Fijatu" i 150 pratećih firmi, a Srbija je ove godine upravo zahvaljući "Fijatu" postigla rekordan izvoz. Kakav je, sa druge strane, učinak po boljitak građana ostvarila SPS? Ova stranka je svojim obećanjima o "velikoj Srbiji" vodila zemlju u rat i katastrofalnu ekonomsku situaciju i, nažalost, ta obećanja ispunila - dodaje se u saopštenju URS-a.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.