URS: Formiranje novih opština za bolje funkcionisanje grada

Izvor: Studio B, 03.Maj.2012, 21:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

URS: Formiranje novih opština za bolje funkcionisanje grada

"Postojeće beogradske opštine su preglomazne i više nisu dobar servis za građane. To se mora promeniti ukoliko želimo da grad normalno funkcioniše", rekao je na Novom Beogradu predsednik beogradskog odbora URS-a Miroslav Čučković.

On je objasnio da je formiranje novih opština logičan korak ka decentralizaciji Beograda, s obzirom na broj stanovnika u pojedinim gradskim opštinama. Kako je >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << rekao, nove opštine i oživljavanje mesnih zajednica biće dobra osnova za razvoj nerazvijenih delova Beograda, ali i za rešavanje većine problema, koji se u ovom trenutku čine nerešivim.

"Potpuna obnova PKB korporacije, kao i izgradnja obilaznice oko Beograda, pre svega u Batajnici i Resniku su preduslov za formiranje novih opština. Ujedinjenii regioni Srbije se zalažu za formiranje novih ekonomski snažnih opština u Beogradu, kao i za direktno finansiranje mesnih zajednica. To je posebno značajno na Novom Beogradu, jer će tako predsednici skupština stanara i sve mesne zajednice imati svoj budžet kojim će moći lakše da rešavaju lokalne probleme", kazao je Čučković.

Predsednik beogradskog URS-a je naglasio da će decentralizacijia Beograda rasteretiti sam grad, a mesnim zajednicama dati nadležnosti koje su nekada imale, ali uz moderniji pristup.

"Vi, komišije, sami ćete birati čoveka koji će vas predstavljati i braniti vaše interese i želje. Uz njegovu pomoć, lako ćete rešavati sve lokalne probleme", rekao je Čučković.

URS se zalaže za to da se, u skladu sa evropskim standardima, na teritoriji glomaznih opština sa više od 100.000 stanovnika uspostave nove, funkcionalnije i efikasnije opštine. To podrazumeva formiranje novih opština: Dunavski venac, Posavski venac, Avalski venac, Kaluđerica, Batajnica, Bežanijska kosa i Resnik.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.