URS: Duplo više para za poljoprivredu

Izvor: RTS, 26.Mar.2012, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

URS: Duplo više para za poljoprivredu

Država treba da udvostruči budžet za poljoprivredu i da poljoprivrednicima omogući da postanu konkurentni u odnosu na druge u Evropi, istakao Mlađan Dinkić na konvenciji u Pančevu.

Lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić založio se na konvenciji u Pančevu da država udvostruči budžet za poljoprivredu i da poljoprivrednicima omogući da postanu konkurentni u odnosu na druge u Evropi, saopštila je ta stranka.

"Smatramo da to treba da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bude jedna od ključnih tačaka buduće vlade", poručio je Dinkić na održanoj konvenciji. On je naglasio da je program Ujedinjeni za poljoprivredu "veoma važna okosnica delovanja URS-a".

"Vojvodinu već decenijama zovu žitnicom Srbije, neki kažu i da je Vojvodina žitnica Evrope. Ali, kakva je to žitnica kada Srbija danas uvozi gotovo sve ključne proizvode?", upitao je Dinkić i dodao da će URS insistirati na dvostruko većem budžetu za poljoprivredu kako bi naši poljoprivrednici bili konkurentni na evropskom tržištu.

Govoreći o programu Ujedinjeni za poljoprivredu, Dinkić je ponovio da je potrebna ujednačena agrarna politika.

"Politika subvencija mora da bude predvidiva. Pored dvostruko većeg budžeta, zalagaćemo se da se planiranje vrši na petogodišnjem nivou. Poljoprivrednici moraju tačno da znaju kada dobijaju podršku države i kolika je ona, a ne da žive i rade u neizvesnosti", istakao je Dinkić.

Pored lidera URS-a Mlađana Dinkića, Pančevcima su se obratili i članica predsedništva URS-a Maja Gojković, kandidat za gradonačelnika Pančeva Saša Pavlov, i članovi Uprave URS-a Vlajko Senić i Aleksandar Farkaš.
Pogledaj vesti o: Mlađan Dinkić

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Dinkić: Da naši poljoprivrednici postanu konkurentni

Izvor: Beta OMS, 26.Mar.2012

„Država mora da udvostruči budžet za poljoprivredu, da poljoprivrednicima omogući da postanu konkurentni u odnosu na druge u Evropi. Smatramo da to treba da bude jedna od ključnih tačaka buduće Vlade“, rekao je Mlađan Dinkić na konvenciji URS-a u Pančevu.

Nastavak na Beta OMS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.