Stevanović: Nova vlada krajem leta

Izvor: RTS, 24.Maj.2012, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stevanović: Nova vlada krajem leta

URS će ući u novu vladu samo ako bude jaka, poručio zamenik predsednika te stranke Veroljub Stevanović i dodao da će vlada verovatno biti formirana krajem leta. Vladu će formirati šira koalicija - DS, SPS-PUPS-JS, Preokret, URS i manjine, rekao Stevanović.

Zamenik predsednika URS-a i lider koalicije "Zajedno za Šumadiju" >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Veroljub Stevanović izjavio je da će nova vlada biti formirana krajem leta i da izvršnu vlast čeka kohabitacija, za koju smatra da je i potrebna Srbiji.

"Potrajaće formiranje vlade. Voleo bih da se to desi već u junu, ali sve mi nešto ne liči na to, i mislim da će vlada biti formirana na kraju leta", rekao je Stevanović Tanjugu.

Naglašavajući da će predsednik države formiranje vlade poveriti Srpskoj naprednoj stranci koja je osvojila najviše mandata, Stevanović je rekao da nije siguran da naprednjaci mogu da formiraju vladu, mada, kako je rekao, u Srbiji nikada ne možete ni u šta biti sigurni do kraja.

"Mislim da će vladu da formira Demokratska stranka i da će to biti malo šira koalicija. Tu će biti DS, SPS-PUPS-JS, Preokret, URS i manjine", rekao je Stevanović. Prema njegovim rečima, Srbiji je potrebna stabilna i jaka vlada i URS će ući u vladu samo ako bude jaka.

Stevanović smatra da predsednik vlade treba da bude čovek koji može da radi taj posao, a isto tako i ministri treba da budu na tom nivou, jer, kako je ocenio, sve drugo nema smisla, jer je Srbija, ipak, u problemu.

Zamenik predsednika URS-a je mišljenja da kohabitacija izvršne vlasti ne mora da bude problem, zato što će, kako je rekao, predsednik države raditi svoj posao po svim ovlašćenjima koje mu daje Ustav, a predsednik vlade, koji mora da bude operativac, neće biti pod pritiskom, već vođa tima.

Stevanović smatra da nije lako prihvatiti ulogu premijera, ali i da, kako je rekao, "ako je već prihvatite, onda politiku treba staviti po strani i izbrati sposobne ljude, odgovorne i hrabre da u ovim okolnostima prođu taj put".

"Bez obzira šta je bilo na izborima, mislim da će predsednik države da zaboravi neke negativne stvari, a opet predsednik vlade neće biti pod pritiskom, i imaćemo pravu saradnju, a to Srbiji treba, na kraju krajeva da se malo opametimo", rekao je Stevanović.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stevanović: Vlada krajem leta, formiraće je DS

Izvor: Blic, 24.Maj.2012

Lider "Zajedno za Šumadiju" i zamenik predsednika URS Veroljub Stevanović izjavio je danas da će vlada Srbije biti formirana krajem leta i da izvršnu vlast čeka kohabitacija, za koju smatra da je i potrebna Srbiji..."Potrajaće formiranje vlade. Volelo bih da se to desi već u junu, ali sve mi nešto...

Nastavak na Blic...

Stevanović: Nova vlada krajem leta

Izvor: B92, 24.Maj.2012

Kragujevac -- Veroljub Stevanović, lider "Zajedno za Šumadiju" kaže da će nova vladae biti formirana krajem leta i da izvršnu vlast čeka kohabitacija koja je potrebna Srbiji..."Potrajaće formiranje vlade. Volelo bih da se to desi već u junu, ali sve mi nešto ne liči na to, i mislim da će vlada...

Nastavak na B92...

Stevanovic: Nova vlada krajem leta

Izvor: Radio Centar 987, 24.Maj.2012

Kragujevac -- Veroljub Stevanovic, lider Zajedno za andScaron;umadiju kaze da ce nova vladae biti formirana krajem leta i da izvrsnu vlast ceka kohabitacija koja je potrebna Srbiji.Potrajace formiranj..

Nastavak na Radio Centar 987...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.