Senić: Javna rasprava u Skupštini o inicijativi URS-a

Izvor: Blic, 03.Maj.2011, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Senić: Javna rasprava u Skupštini o inicijativi URS-a

Ujedinjeni regioni Srbije (URS) će 11. maja u Skupštini Srbije organizovati javnu raspravu o izmenama Zakona o finansiranju lokalnih samouprava, koje će prema očekivanjima te stranke biti usvojene u drugoj polovini ove godine, izjavio je danas funkcioner URS-a Vlajko Senić.

Na konferenciji za novinare u sedištu URS-a, Senić je kazao da će na tu raspravu biti pozvani svi poslanici i da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za usvajanje izmena tog zakona u URS-u očekuju podršku koalicionih partnera u vladi, ali i dela opozicije.

"Izmene tog propisa bi dovele do finansijske decentralizacije i vraćanja imovine lokalnim samoupravama odnosno reč je o temi oko koje se svi mogu ujediniti, pa nije tačno da je cela inicijativa politička kampanja URS-a. Mi verujemo da će izmenjeni zakoni biti usvojeni pre raspisivanja izbora", kazao je on.

Senić je naveo da bi po tom predlogu URS-a opštine imale više novca čime bi bilo omogućeno smanjenje "firmarina" i podsetio da se tom inicijativom zalaže i za direktno biranje gradonačlenika i predsednika opština.

"Ne postoji opština koja bi bila na gubitku, a najsiromašnije opštine bi najviše profitirale. Za nas je veliki podstrek i činjenica što su inicijativu URS-a podržali i gradonačelnici i predsednici opstina iz drugih stranaka, poput DS-a, DS S-a i Saveza vojvođanskih Mađara", rekao je on.

Prema rečima Senića, peticija URS-a za decentralizaciju Srbije nastaviće se i tokom maja, a do sad je sakupljeno oko 250.000 potpisa.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Senić: Prodaja Telekoma da bude javna, cena nije mala

Izvor: EMportal, 03.Maj.2011

Ujedinjeni regioni Srbije smatraju da proces prodaje Telekoma Srbija mora do kraja da bude javan i da cena od 1,4 milijardi evra nije mala i potcenjivačka, izjavio je danas funkcioner te stranke Vlajko Senić.

Nastavak na EMportal...

URS TRAŽI DA PRODAJA „TELEKOMA” BUDE JAVNA

Izvor: Kurir, 03.Maj.2011

BEOGRAD - Ujedinjeni regioni Srbije (URS) smatraju da proces prodaje Telekoma Srbija mora do kraja da bude transparentan i javan, kao i da cena od 1,4 milijarde evra za prodaju 51 odsto te kompanije nije mala i potcenjivačka, izjavio je danas funkcioner te stranke Vlajko Senić... "Treba poštovati...

Nastavak na Kurir...

URS: Cena za Telekom nije mala

Izvor: B92, 03.Maj.2011

Beograd -- Ujedinjeni regioni Srbije (URS) smatraju da cena od 1,4 milijarde evra za prodaju 51 odsto te kompanije nije mala i potcenjivačka...Funkcioner te stranke Vlajko Senić naglašava i da proces prodaje Telekoma Srbija mora do kraja da bude transparentan i javan..."Treba poštovati ono što je...

Nastavak na B92...

Dinkić traži podršku

Izvor: Večernje novosti, 03.Maj.2011

Lider URS u sredu šalje pismo svim poslanicima Skupštine u kojem će ih pozvati da podrže izmene Zakona o finansiranju lokalnih samouprava

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.