Šabački URS napustilo sedam odbornika

Izvor: Press, 08.Nov.2012, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šabački URS napustilo sedam odbornika

Gradski odbor Ujedinjenih regiona Srbije napustilo je sedam odbornika lokalnog odobra te stranke, nezadovoljnih preporukom lidera URS Mlađana Dinkića o potrebi prekomponovanja vlasti u Šapcu

Odbornici koji su napustili lokalni odbor URS i stranku >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << saopštili su na konferenciji za novinare da su formirali novi odbornički klub u gradskoj skupštini. Dojučerašnji predsednik Gradskog odbora URS Nemanja Pajić nalaziće se na čelu nove regionalne stranke, koja bi, kako je planirano, trebalo da se zove Zapadna Srbija .

Pajić je istakao da podržava većinu ideja koje zastupa republička vlada, ali da ne može da prihvati mešanje njenih lidera u formiranje lokalnih vlasti. Prema njegovim rečima, članovi nove stranke ostaju dosledni stavovima predstavljenim u kampanji, koji se prevashodno odnose na decentralizaciju, kako teritorijalnu, tako i političku.

Sa novom odborničkim grupom, vladajuću većinu u Gradskoj skupštini,čija je okosnica DS, podržava 39 lokalnih poslanika. Šabački parlament ima 69 odbornika.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Šabački URS napustilo sedam odbornika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Nov.2012

ŠABAC -..Gradski odbor Ujedinjenih regiona Srbije (URS) napustilo je sedam odbornika lokalnog odbora te stranke, nezadovoljnih preporukom lidera URS Mlađana Dinkića o potrebi prekomponovanja vlasti u Šapcu...Odbornici koji su napustili lokalni odbor URS i stranku saopštili su na konferenciji za...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.