Šabac: Cepanje URS, neće novu vlast

Izvor: B92, 08.Nov.2012, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šabac: Cepanje URS, neće novu vlast

Šabac -- Šabački ogranak URS-a napustilo sedam od 12 odbornika i svi direktori javnih preduzeća, zbog odluke centrale stranke da u gradu uđe u koaliciju sa SPS i SNS.

Stranku je napustio i predsednik šabačkog ogranka URS-a Nemanja Pajić. Oni će oformiti grupu građana.

Kako saznajemo, do ovakvog raspleta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je došlo nakon sastanka čelnika šabačkog ogranka sa Mlađanom Dinkićem, koji je zatražio prekomponovanje vlasti i formiranje nove većine sa SNS i SPS. URS saopštava da se "otkazivanje poslušnosti" nije slučajno.

Kako je saopšteno iz URS pre dva dana, na sastanku rukovodstva URS i svih 12 odbornika u Šapcu jednoglasno je odlučeno da se pokrene inicijativa za razgovore sa SNS i SPS o prekomponovanju lokalne vlasti.

Centrala URS-a u Beogradu sumnja da su potezi šabačkih odbornika motivisani "pritiscima sa strane".

“Zanimljivo je da su ti isti ljudi pre samo tri dana bili jednoglasni u zahtevu za prekomponovanje vlasti u Šapcu. Da li je neko izvršio pritsak na njih, ne možemo da znamo. Sigurno je da se ovako navodno spontano otkazivanje poslušnosti ne dogadja ni slučajno, ni bez motivatora sa strane”.

Kako je rečeno, u svakom slučaju, ko god misli da u tri dana može da menja stavove u potpuno različitim pravcima je politikant, a ne političar.

Dojučerašnji predsednik Gradskog odbora URS Nemanja Pajić nalaziće se na čelu nove regionalne stranke, koja bi, kako je planirano, trebalo da se zove „Zapadna Srbija".

Pajić je istakao da podržava većinu ideja koje zastupa republička vlada, ali da ne može da prihvati mešanje njenih lidera u formiranje lokalnih vlasti.

Sa novom odborničkim grupom, vladajuću većinu u Gradskoj skupštini,čija je okosnica DS, podržava 39 lokalnih poslanika. Šabački parlament ima 69 odbornika.

Vlast u Šapcu čine DS sa 25 odbornika, URS koji je do danas imao svojih 11 odbornika i jednog koji je prešao iz DSS, koalicija Preokret sa šest odbornika, kao i jedan odbornik Seljačke stranke, koji je bio na listi DSS-a.

U opoziciji su SNS sa 14, SPS sa osam, DSS koji je osvojio pet, ali su im nakon preletanja u drugi tabor ostala tri odbornika.

Šabački parlament ima 69 odbornika, vladajuća koalicija je do sada imala 42 odbornika.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šabac: URS napustilo 7 odbornika

Izvor: Akter, 08.Nov.2012

Šabački ogranak URS-a napustilo sedam od 12 odbornika i svi direktori javnih preduzeća, zbog odluke centrale stranke da u gradu uđe u koaliciju sa SPS i SNS

Nastavak na Akter...

Kontranapad DS?

Izvor: Danas, 08.Nov.2012

Tek što su se Ujedinjeni regioni Srbije namerili da „prekomponuju“ lokalnu vlast koju s DS drže u Šapcu, sedam od 12 njihovih odbornika u Skupštini grada, kao i svi direktori javnih preduzeća, otkazali su poslušnost centrali i Mlađanu Dinkiću. Prema saznanjima Danasa, URS je u Šapcu napustio...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.