O izveštaju revizora na sednici u sredu

Izvor: Medijski istraživački centar, 16.Jan.2012, 21:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O izveštaju revizora na sednici u sredu

Šefovi odborničkih grupa Demokratske stranke i G17 plus (URS) u Skupštini grada Niša Goran Krivačević i Branislav Jovanović najavili su da odbornici tih stranaka neće učestvovati u radu sednice koja je zakazana za utorak i na kojoj je trebalo da se raspravlja o izveštaju Državne revizorske institucije o trošenju gradskog budžeta za 2010. godinu, jer je revizor  „dostavio različite izveštaje Skupštinama >> Pročitaj celu vest na sajtu Medijski istraživački centar << Srbije i Niša“.
 'U ova dva izveštaja razlikuju se cele 52., 56. i 77. strana, na kojima se pominju i neke javne nabavke i drugi „propusti“ grada. Za nas je relevantan i validan jedino izveštaj DRI koji je zvanično dostavljen Skupštini grada Niša i mi ne bežimo od toga da se o njemu raspravlja. Zato smo predložili da se dnevni red sledeće Skupštine grada, zakazane već za sredu, dopuni razmatranjem tog, validnog izveštaja', rekao je Krivačević.
 On je kazao i da će na sednici Skupštine grada u sredu odbornici vladajućih stranaka zatražiti objašnjenje i na pitanje: kako je moguće da državni revizor Sretenović dostavi skupštinama različite izveštaje.
 Predsednik Skupštine grada Mile Ilić zakazao je sednicu za utorak na zahtev 21 odbornika opozicije (DSS, SRS, LDP, SNS i NS), koji su naveli da SG mora da raspravlja o izveštaju DRI, u kojem je pored ostalog navedeno da je više od milijardu dinara iz gradskog budžeta koji je iznosio oko šest milijardi potrošeno suprotno Zakonu o javnim nabavkama i Zakonu o budžetskom sistemu.
 Oni su uz zahtev priložili izveštaj DRI koji je Sretenović dostavio Skupštini Srbije. Ovaj izveštaj se, medjutim, razlikuje od izveštaja koji je DRI zvanično dostavila Skupštini grada Niša i koji je kasnije dostavljen odbornicima.
  Prema ranijim najavama, jedina tačka dnevnog reda na sednici SG u utorak trebalo je da bude izveštaj DRI o trošenju gradskog budžeta za 2010. godinu, a predsednik SG Ilić pozvao je i Sretenovića da joj prisustvuje. Sledeća sednica SG bila je zakazana za sredu, a na njoj će se razmatrati planovi i programi rada javnih preduzeća i ustanova za ovu godinu.

Nastavak na Medijski istraživački centar...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Medijski istraživački centar. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Medijski istraživački centar. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.