Izvor: RTV 5, 21.Jun.2012, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš: SPS i URS čekaju trećeg partnera (video)

Niški socijalisti i ujedinjeni regioni kažu da su se sa Demokratskom strankom i naprednjcima o formiranju gardske vlasti dogovorali samo u načelu, dok su se na prvom sastanku URS-a i SPS-a, odmah složile i programske kockice.
"Naši programi su gotovo jedinstveni mi ćemo ih naredne nedelje ponuditi na razmatranje ostalim potencijalnim partenrima.", kaže Slavoljub Vlajković, predsednik Gradskog odbora SPS-a.
U URSu ocenjuju da bez saradnje sa republikom nema investicija i većih finansijskih transfera za grad pa će formiranje gradske vlasti ipak sačekati na koaliciju u republičkom parlamentu.

"Dve trećine bivše vladajuće koalicije su ovde i sada čekamo trećeg partnera. Kada će vešina u Nišu biti formirana zavisi od unutrašnjih odnosa unutar ostalih stranaka, ali i od republičke vlasti.", navodi Branislav Jovanović, predsednik Gradskog odbora URS-a.
Prema najavama iz vrha Demokratske stranke, Srbija neće još dugo čekati na Vladu.
"Imamo dve opcije za formiranje vlade i sve će biti jasno za 10 ili 15 dana.", reako je Dragoljub Mićunović, funkcioner DS-a.
Ako se ostvare obećanja beogradskih političara i gradskih odbora URS-a i SPS-a Niš će gradsku vladu dobiti na narednoj sednici skupštine koja po zakonu mora da se održi do 14. Jula.

Nastavak na RTV 5...






Povezane vesti

Zrenjanin čeka formiranje gradske vlasti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jun.2012, 18:06

ZRENJANIN -..Izvršni odbor Gradskog odbora SPS u Zrenjaninu odložio je potisivanje kolicionog sporazuma sa DS, LSV i SVM o formiranja lokalne vlasti, obrazloživši to nezadovoljstvom socijalista zbog postavljanja skele i početka renoviranja zgrade u kojoj je sedište SPS, oko čijeg vlasništva se...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.