Nemačka fabrika u Inđiji

Izvor: RTS, 26.Okt.2011, 22:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka fabrika u Inđiji

Kompanija "IGB Atomotiv" iz Nemačke otvorila je u Inđiji fabriku grejača auto sedišta. U fabrici će raditi 750 radnika a celkupna proizvodnja će se izvoziti.

Nemačka kompanija "IGB Atomotiv" otvorila je u Inđiji fabriku u kojoj će proizvoditi grejače za auto sedišta i u kojoj će zaposliti 750 radnika. U fabriku je uloženo pet miliona evra, a planirano je da celokupna proizvodnja izvezena.

Fabriku otvorili predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pjatić i šef poslaničke >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << grupe Ujedinjeni regioni Srbije Mlađan Dinkić.

"Zahvaljujući ovim kompanijama i zahvaljujući aktivnosti 230 kompanija, koje su proteklih nekoliko godina došle u Vojvodinu, pokrajina zauzima značajan udeo u izvozu republike Srbije", rekao je Pajtić.

"Oko 40 odsto izvoza Srbije otpada na kompanije sa teritorije Vojvodine. U uslovima svetske krize mi jesmo područje u koje se isplati ulagati, u kome se mogu otvarati nova radna mesta i u kojima se može stvarati profit", naglasio je Pajtić.

Šef poslaničke grupe Ujedinjeni regioni Srbije Mlađan Dinkić naglasio je da uspehom smatra otvaranje svakog radnog mesta.

"Najveći uspeh u uslovima krize je otvoriti jedno radno mesto, a kamoli kad u jednoj ovakvoj fabrici danas već radi 600 ljudi", rekao je Dinkić.

"Zato je ova investicija dobila podršku i republičke i pokrajinske vlade i opštine Inđija, jer svaki novozaposleni radnik je danas zlata vredan", naglasio je šef URS-a.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.