Maraš: Ukoliko se dokažu zloupotrebe u RBV, tražićemo izbore u Vojvodini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Mar.2013, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maraš: Ukoliko se dokažu zloupotrebe u RBV, tražićemo izbore u Vojvodini

NOVI SAD -

Ujedinjeni regioni Srbije smatraju da ima razloga za preispitivanje volje građana u Vojvodini i za negodovanje radom Vlade Vojvodine, izjavio je danas član Predsedništva URS Slobodan Maraš.

Maraš je na stranačkoj konferenciji za novinare rekao da će URS, ukoliko se dokažu zloupotrebe u radu Razvojne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << banke Vojvodine, insistirati na vanrednim izborima u Vojvodini.

Razlozi za preispitivanje volje građana su, pored Razvojne banke Vojvodine, i smanjenje Vojvodine u pogledu broja stanovnika, ali i to što se prvi put od prisajedinjenja Vojvodine dogodilo da ona ima niži bruto-društveni proizvod od republičkog proseka.

"Odgovornost koju vojvođanska vlada nosi za upravljanje, pošto je imala većinu u Razvojnoj banci, je veoma ozbiljna, a o pustoši koja je ostala iza Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine ne treba da trošimo reči", rekao je Maraš i podsetio na reči predsednika pokrajinske vlade Bojana Pajtića da će ta vlada dati ostavku ukoliko se dokažu neregularnosti u Razvojnoj banci Vojvodine.

Govoreći o zahtevu pokrajinskog LDP za promenu Ustava Srbije kako bi Vojvodina dobila samostalnu autonomiju, Maraš je rekao da je to ili pleonazam ili zahtev za republiku.

Maraš je naveo da treba otvoreno reći da ekstremizam koji brani takav stav rađa ekstremizam druge vrste, odnosno onaj koji će tražiti ukidanje autonomije.

URS, prema njegovim rečima, podržava svaki dijalog ka promeni Ustava Srbije i želi da u najvišem pravnom aktu Srbije bude prepoznata potreba građana, a to je suštinska decentralizacija i regionalizacija.

Maraš je naveo da URS, iako u opoziciji u Vojvodini, ispunjava svoja predizborna obećanja tvrdeći da je ta stranka više učinila za Vojvodinu nego pokrajinska vlada.

Kao primer je naveo to što je ministarka za lokalnu samoupravu i regionalni razvoj Verica Kalanović potpisala predugovor sa Kinezima o izgradnji puta od Novog Sada do Rume, preko Fruške Gore, a koji će biti završen za vreme mandata aktuelne republičke vlade.

Maraš je rekao i da će sporazum sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, čija će kompanija Al Dahra kupiti imovinu sedam propalih kombinata i finansirati 300 kilometara sistema za navodnjavanje i odvodnjavanje, otvoriti široke mogućnosti za vojvođanske poljoprivrednike, od čega će koristi imati i Vojvodina i Srbija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

URS o preispitivanju volje birača

Izvor: Akter, 14.Mar.2013

Ujedinjeni regioni Srbije smatraju da ima razloga da se preispita volja građana u Vojvodini zbog nezadovoljstva radom pokrajinske administracije

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.