LSV: Maraš će na sud zbog Čanka

Izvor: B92, 03.Avg.2012, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV: Maraš će na sud zbog Čanka

Novi Sad -- Liga socijaldemokrata Vojvodine saopštila je da će tužiti predsednika Gradskog odbora Ujedinjenih regiona Srbije u Novom Sadu Slobodana Maraša.

Naime, LSV će tužiti Maraša zbog njegove izjave prenete u današnjem saopštenju URS-a povodom ostavke Nenada Čanka na funkciju predsednika Nacionalnog saveta za decentralizaciju.

"Iako je pre četiri meseca već tužen zbog slične izjave, funkcioner >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << URS-a Slobodan Maraš i danas, koristeći se Gebelsovim pravilom da više puta ponovljena laž postaje istina, navodi da je Čanak (lider LSV) bio preokupiran 'sanacijom' Metals banke, kasnije Razvojne banke Vojvodine", kaže se u saopštenju LSV i ističe da će Maraš "zbog toga ponovo na sud".

LSV navodi da ostaje da se vidi hoće li policija i pravosuđe biti efikasni kao kada treba proganjati ligaše,"što smo ovih dana videli na primeru Aleksandra Martona u Zrenjaninu".

URS se očekivano priključio svojim koalicionim partnerima, Srpskoj naprednoj stranci, u pokušaju da se obračunaju sa opozicijom, te da se, kako stoji u saopštenju, nakon saopštenja SNS u kojem se spominju "Čanak i saučesnici" danas se oglasio i URS čiji je lider Mlađan Dinkić, za razliku od Čanka, 12 godina u vlasti sa svojim ministrima.

LSV tvrdi da je upravo Dinkić godinama bio jedan od glavnih kočničara decentralizacije uopšte, a zatim i rada Nacionalnog saveta za decentralizaciju.

"Ceneći rad Mlađana Dinkića i njegovih ministara, ali i novopridošlih članova poput Maraša, građani i građanke su odlučili da u Novom Sadu i u Skupštini AP Vojvodine, URS bude vanparlamentarna stranka", kaže se u saopštenju LSV i dodaje da "Maraš, međutim, očito mora da govori sve što drugi funkcioneri URS-a ne bi sebi hteli da dozvole, kako bi se dokazao u društvu".

Maraš je u saopštenju ukazao da na planu decentralizacije Čanak "nije učinio ama baš ništa osim što je dao nekoliko dnevnopolitičkih i marketinških izjava".

"Verovatno preokupiran predsednikovanjem u Upravnom odboru 'Vojvodinašuma', pa i 'sanacijom' Metals banke, kasnije Razvojne banke Vojvodine, Nenad Čanak nije stigao da se bori za decentralizaciju, a nije uspeo ni da razgraniči decentralizaciju od novosadizacije", rekao je Maraš.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.