Koštunica kandidat za predsednika!

Izvor: Kurir, 06.Apr.2012, 07:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica kandidat za predsednika!

Predsednik DSS prekinuo desetogodišnji post i odlučio da uđe u trku za prvog čoveka Srbije. Stanković kandidat URS

BEOGRAD - Izlazi na crtu Borisu i Tomi.

Predsednik DSS Vojislav Koštunica objavio je kandidaturu za predsednika Srbije i uneo tračak neizvesnosti u đurđevdansku izbornu trku. Analitičari mu ne daju šanse za prolaz u drugi krug, ali ga vide >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << kao nekog ko može da poremeti planove, pre svega Tomislavu Nikoliću.

Koštunica je objasnio da se „prihvatio kandidature za predsednika kako bi što bolje zastupao ideju o političkoj i vojnoj neutralnosti, iza koje stoji veliki broj građana“.

- Suština te ideje je da Srbija ne bude članica EU, ali da sarađuje sa svim drugim državama, pa i sa članicama Unije, kroz održive sporazume. To ne znači konfrontaciju sa EU, već saradnju sa državama Unije - kazao je Koštunica dodao i da će se kroz političku neutralnost najbolje urediti odnosi sa EU, Ruskom Federacijom i SAD.

On je dodao da je ta ideja „hiperaktivna, realna, ostvariva“ i da kroz nju Srbija bolje može da brani teritorijalni suverenitet i integritet.

Ujedinjeni regioni Srbije takođe su juče predstavili svog kandidata za predsednika Srbije, a u pitanju je patolog Zoran Stanković.

Vukadinović: Biće treći

Politički analitičar Đorđe Vukadinović smatra da je Koštuničina odluka iznuđena.

- Njegovo nekandidovanje dovelo bi DSS u tešku poziciju, čak do toga da se bori za cenzus - smatra on i dodaje da Koštunica može biti treći na izborima, iza Tadića i Nikolića. Vukadinović kaže da će ovom kandidaturom poremetiti rezultat Nikolića.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.