Korak ka decentralizaciji

Izvor: Istinomer.rs, 31.Maj.2011, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Korak ka decentralizaciji

"Planiramo do kraja maja da predamo peticiju Skupštini uz prateće zakone." Prikupljanje potpisa za decentralizaciju Srbije Ujedinjeni regioni Srbije započeli su početkom aprila 2011. godine. Tada je najavljeno da će prikupljanje potpisa trajati dva meseca.
Dinkić je najavio da će u paketu sa peticijom predati i pet predloga zakona.
"Zakon o finansiranju lokalne samouprave o kome je danas bilo reči da će biti ključni zakon, zakon o vraćanju imovine lokalnim samoupravama je drugi, zatim zakon kojim se predlaže direktan izbor gradonačelnika i predsednika opština, kao i promena zakona o porezu na imovinu gde ćemo predložiti smanjenje stope poreza na imovinu koja će suštinski onemogućiti povećanje poreza građanima jer ako gradovi i opštine dobiju više novca onda ne treba da povećavaju namete ni građanima ni privredi."
Beta, 11. 5. 2011. godine


Ujedinjeni regioni Srbije predali su pretposlednjeg dana maja peticiju za decentralizaciju Srbije. 
"Posle dva meseca dugog prikupljanja potpisa, Ujedinjeni regioni Srbije predali su u republičkom parlamentu peticiju koju je podržalo 515.792 građana Srbije koji podržavaju njihovu inicijativu za decentralizaciju i pet predloga zakona kojima bi se ona sprovela."
Blic, 30. 5. 2011. godine


Istinomer obećanje Mlađana Dinkića ocenjuje kao ispunjeno.

Nastavak na Istinomer.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Istinomer.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Istinomer.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.