Izvor: Beta, 07.Sep.2010, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ispitati malverzacije u poskupljenjima hrane

BEOGRAD, 7. septembra 2010. (Beta) - Stranka Ujedinjeni regioni Srbije u utorak je zatražila da nadležni organi koji ukazuju na postojanje kartela u prehrambenoj industriji podnesu krivične prijave protiv onih koji dogovaraju neosnovana poskupljenja hrane.

"Kartelski dogovori su u Srbiji zabranjeni i ne sme biti nikakvih poskupljenja koja su izazvana veštačkim stvaranjem nestašica", navodi se u saopštenju URS-a.

Poskupljenje životnih namirnica, kako je ukazala ta stranka, može biti opravdano samo ako je izazvano realnim tržišnim uslovima, odnosno rastom cena sirovina i proizvodnje, a ne samovoljnim i neutemeljenim povlačenjem proizvoda sa rafova prodavnica.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ispitati malverzacije u poskupljenjima hrane

Izvor: NaDlanu.com, 07.Sep.2010

BEOGRAD, 7. septembra 2010. (Beta) - Stranka Ujedinjeni regioni Srbije u utorak je zatražila da nadležni organi koji ukazuju na postojanje kartela u prehrambenoj industriji podnesu krivične prijave protiv onih koji dogovaraju neosnovana poskupljenja hrane. "Kartelski dogovori su u Srbiji zabranjeni...

Nastavak na NaDlanu.com...

URS: Ispitati malverzacije u poskupljenjima hrane

Izvor: EMportal, 07.Sep.2010

Stranka Ujedinjeni regioni Srbije (URS) danas je zatražila da nadležni organi koji ukazuju na postojanje kartela u prehrambenoj industriji podnesu krivične prijave protiv onih koji dogovaraju neosnovana poskupljenja hrane.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.