Izvor: Medijski istraživački centar, 10.Jan.2012, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ipak subvencije za EI Niš i u ovoj godini

Ministarstvo ekonomije Srbije saopštilo je danas da će u 2012. godini nastaviti da daje subvencije Elektronskoj industriji (EI) 'Niš' u restrukturiranju.
Kako se navodi, subvencionisanje EI Niš biće nastavljeno nakon što Vlada Srbije na sednici u četvrtak, 12. januara, odobri Program rasporeda i korišćenja novca za subvencije.
 Mediji su objavili da je Ministarstvo ekonomije odmah pošto je sa mesta generalnog direktora Holdinga EI smenjen kadar URS-a Miodrag Stamenković >> Pročitaj celu vest na sajtu Medijski istraživački centar <<  ukinulo subvencije tom preduzeću.
Srpsko ministarstvo ekonomije ističe da krajem 2011. godine nije ukinulo subvencije EI 'Niš', već je radi ograničenih sredstava urađena preraspodela opredeljena za subvencionisanje preduzeća u restrukturiranju. To je urađeno na na osnovu potreba svih firmi koje se subvencionišu, kao i uvidom u trenutno stanje na računima.
Uvidom u stanje na računima EI korporacije evidentirano je da je u decembru 2011. godine bilo više od 10 miliona dinara slobodnih sredstava na dinarskom i deviznom računu. Taj iznos bio je sasvim dovoljan za pokrivanje doprinosa za radnike i subvencija od četiri miliona dinara nije bila neophodna, navodi se u saopštenju.
Kako se napominije, odluka iz decembru o preraspodeli novca za subvencije 'nema političku konotaciju, već je isključivo posmatrana ekonomska opravdanost rasporeda tih sredstava'.
Ministarstvo ekonomije Srbije je istaklo da će subvencije i podrška države ostati jedan od vidova pomoći ali će ta pomoć, dodaje se, imati više razvojni nego socijalni karakter.
'EI korporacija može da se nada da će joj država pomoći, kako kroz subvencije, tako i kroz podršku za pronalaženje odgovarajućih strateških partnera koji mogu da osavremene proizvodnju i ponovo podignu ovog uspavanog diva elektronske industrije', navodi se u saopštenju.

Nastavak na Medijski istraživački centar...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Medijski istraživački centar. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Medijski istraživački centar. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.