Ilić: Nije dobro deliti ministarstvo

Izvor: RTS, 28.Avg.2013, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ilić: Nije dobro deliti ministarstvo

Za ekonomsku stabilnost u Srbiji bolje je ne razdvajati Ministarstvo finansija i privrede, rekao šef poslaničke grupe URS Vladimir Ilić. Ti resori nisu spojeni da bi ih vodio Mlađan Dinkić, već da bi se vodila koordinisana politika, kaže Ilić.

Šef poslaničke grupe URS Vladimir Ilić rekao je da bi za ekonomsku stabilnost u Srbiji bilo bolje ne razdvajati Ministarstvo finansija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i privrede.

"Srbija se nalazi u teškoj ekonomskoj i finansijskoj situaciji i logično je bilo da se ta dva ministarstva spoje. Tako je trebalo da ostane i u budućnosti, jer zamislite hipotetičku situaciju da su ta dva ministra u konfliktu, što nije redak slučaj", rekao je Ilić.

Prema njegovim rečima, ta dva resora nisu spojena zbog toga da bi ih vodio Mlađan Dinkić, već da bi se vodila koordinisana politika u te dve oblasti.

"Bojim se da će razdvajanjem ministarstva biti veoma teško napraviti balans neophodan za vođenje jednog i drugog ministarstva", rekao je Ilić.

Kako kaže, dosadašnji pozitivni pomaci u ekonomskoj politici pokazuju da je odluka da se finansije i privreda objedine u jednom ministarstvu bila opravdana.

Ilić je istakao da se podela tog ministarstva ne može objasniti načelom racionalnosti, koje je apostrofirano u zakonu o ministarstvima.
Pogledaj vesti o: Mlađan Dinkić

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.