Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Maj.2012, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gojković: Nezaposlenim porodiljama novčana pomoć

NOVI SAD -

Nezaposlene porodilje će, kao i zaposlene, imati pravo na novčanu nadoknadu i besplatan javni prevoz, izjavila je danas kandidat Ujedinjenih regiona Srbije (URS) za gradonačelnicu Novog Sad, Maja Gojković.

Ona je, kako se navodi u URS-ovom saopštenju, u razgovoru sa sugrađanima o konkretnim planovima za prvu godinu njenog mandata na mestu gradonačelnice, istakla da Novosađani >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i Novosađanke moraju osetiti efekte decentralizacije.

Gojkovićeva, koja je i predsednik Narodne partije, je kazala da će grad učestvovati u finansiranju više pokušaja vantelesne oplodnje za sve parove koji ne mogu dobiti decu prirodnim putem.

Po njenim rečima, deca školskog uzrasta će imati jedan besplatan zdrav obrok u školi, a biće im omogućeno i da se besplatno bave jednim sportom.

Penzionerima će, navodi se u saopštenju, biti obezbeđen dodatak na penziju kako bi mogli sebi da priušte potrebne lekove i “druge njima neophodne potrebštine”.

Gojković je istakla da će osobama sa posebnim potrebama, u saradnji sa novosadskim taksi udruženjima, obezbediti beneficiranu cenu taksi prevoza.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.