Duple funkcije: Stevanović i Milenić napustili parlament

Izvor: Glas javnosti, 15.Sep.2011, 07:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Duple funkcije: Stevanović i Milenić napustili parlament

BEOGRAD - Poslanici stranke Zajedno za Šumadiju Veroljub Stevanović i Saša Milenić saopštili su da "demonstrativno napuštaju republički parlament".

Milenić je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekao da njih neće zameniti niko iz te stranke, budući da na listi URS nema kandidata iz Zajedno za Šumadiju, već da će to biti kandidati sa liste G17 plus.

Milenić je objasnio da >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << su se na taj korak odlučili zbog, kako je naglasio, izuzetnog pritiska državnih organa i nezavisnih regulatornih tela, kada su u pitanju duple funkcije, da se izmeni sastav Skupštine i da se zakoni retroaktivno primenjuju na izborne rezultate.

Milenić, koji je predsednik Skupštine grada Kragujevca, takođe, tvrdi da on i Stevanović, koji je gradonačelnik Kragujevca, nisu ni u kakvom sukobu interesa.

"Nikakvog sukoba interesa nema. Ovo je politički čin i ohrabrenje za borbu za parlamentarnu demokratiju", napomenuo je Milenić.

On je dadao da ostavkama na poslaničke funkcije on i Stevanović žele da pošalju poruke da "nisu zavisni od privilegija i funkcija i da nemaju problema da ih napuste", kao i da građani moraju biti svesni kritičnog trenutka u stanju parlamentarne demokratije.

Milenić je dodao da "Zajedno za Šumadiju" neće odustati od bilo kakve političke borbe, već da su on i Stevanović podnošenjem ostavki na poslaničku funkciju "izašli iz koalicionog celibata", pa sada mogu slobodnije i otvorenije da deluju.

Zamenik šefa poslaničke grupe URS, kojoj je "Zajedno za Šumadiju" koalicioni partner, Suzana Grubješić rekla je novinarima da će ta stranka sutra odrediti nova dva poslanika, koji će zameniti Stevanovića i Milenića.

Ranije danas u Kragujevcu stranka "Zajedno za Šumadiju" saopštila je da je o odluci obavestila predsednicu parlamenta Slavicu Đukić Dejanović i sekretara Veljka Odalovića.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.