Đilas: Vlast u Beogradu stabilna

Izvor: Politika, 15.Okt.2012, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas: Vlast u Beogradu stabilna

BEOGRAD – Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je danas da je vlast u Beogradu stabilna i da ne vidi nijedan razlog da se to promeni.

„Imamo stabilnu vlast, stabilne koalicione partnere. Ne vidim nijedan razlog da se to menja. Sada je ta era prekompomovanja vlasti i preslikavanja sa republičkog nivoa, ovde čak to nije moguće, jer URS nije prešao cenzus. U svakom slučaju, očekujem da svaka >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << opozicija kritikuje vlast i da kroz tu kritiku mi budemo bolji, a oni ubede svoje sugrađane da sledeći put treba da glasaju za njih, a ne za nas”,rekao je Đilas, gostujući u emisiji „Beogradska hronika” na RTS.

On je istakao da se ne bavi procenama i da su za njega izbori završeni 6. maja, budući da su stranke koje sada čine gradsku vlast na izborima dobile gotovo 60 odsto odborničkih mesta.

Povodom prošlonedeljne posete SAD, Đilas je rekao da je osnovni cilj bio da predstavnici grada tamo vide šta funkcioniše i kako to može da se primeni u Beogradu, a tema razgovora bili su i ekonomija i kako da bude povećan standard građana.

„Imao sam sastanke sa dosta ljudi koji imaju ovde biznis i koji hoće dalje da investiraju, sa samim gradonačelnikom Čikaga smo pričali o njegovom konceptu javno-privatnog partnerstva...Svaki put kad odete nešto vidite i svaki put imate nešto novo i što možete da primenite”, rekao je gradonačelnik Beograda.

Đilas je naveo da je imao i političke razgovore, u kojima je, pored ostalog, ponovio stavove Srbije kada je u pitanju Kosovo i Metohija - da Srbija ne može da prihvati ideju o stamostalnoj državi, ali da želi da nastavi dijalog.

Govoreći o funkcionisanju „bus-plus” sistema, Đilas je rekao da je taj sistem doneo samo korist, a nikakvu štetu.

„Mi danas imamo GSP koji je finansijski uspeo nekako da preživi zahvaljujući prihodu od novog sistema. Beč sa 746 miliona evra subvencioniše prevoz, a mi sa 100 miliona. Nemojte da očekujete da živimo kao Bečlije, jer je to nemoguće, ali na proleće sledeće godine biće preko 80 odsto autobusa novo, a karta će biti duplo niža nego u drugim gradovima Evrope, ali do tada svako ko uđe u takvo vozilo moraće da kupi kartu”, rekao je Đilas.

Tanjug

objavljeno: 15.10.2012.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đilas ne strahuje od promene vlasti u Beogradu

Izvor: Kurir, 15.Okt.2012

Na tim izborima lista koju sam ja vodio, i lista koju su vodili (Milan) Krkobabić i (Aleksandar) Antić, dobile su skoro 60 odborničkih mesta. Imamo stabilnu vlast, stabilne koalicione partnere, radimo zajedno i ne vidim nijedan razlog da se to menja, rekao je Đilas..BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.