Dinkić: G17 plus se neće ugasiti u korist URS

Izvor: Politika, 03.Nov.2010, 23:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: G17 plus se neće ugasiti u korist URS

Nijedna članica Ujedinjenih regiona Srbije neće prestati da postoji, ističe Suzana Grubješić

Lider G17 plus Mlađan Dinkić izjavio je juče za Tanjug da su netačne medijske spekulacije da će ta stranka prestati da postoji i da će na domaćoj političkoj sceni nastupati kao Ujedinjeni regioni Srbije (URS).

Dinkić je objasnio da će URS na sledećim parlamentarnim izborima >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << nastupati kao posebna stranka i podsetio da je ta politička grupacija već učestvovala na pojedinim lokalnim izborima u gradovima Srbije, izvan stranke G17 plus.

I Suzana Grubješić, potpredsednica G17 plus, demantovala je za „Politiku” medijske spekulacije da će ova stranka prestati sa radom u korist URS-a. „Nijedna članica Ujedinjenih regiona Srbije neće biti ugašena. Nema ni govora o tome, kao što ni ime poslaničkog kluba G17 plus u Skupštini Srbije, za sada, neće biti menjano”, kaže Suzana Grubješić, šef poslaničkog kluba ove stranke.

Ali ukoliko bi se tako nešto i dogodilo, to ne bi uticalo na koaliciju sa DS-om, tvrde u obe stranke.

Grubješićeva kaže da „URS okuplja jednu nacionalnu, dve regionalne i tridesetak lokalnih stranaka, udruženja građana i pojedinaca i na svim narednim izborima nastupaćemo pod imenom URS”. Međutim, dodaje ona, svaka stranka zadržava sopstveni identitet unutar koalicije, tako da nema ni govora da se bilo koja od ovih stranaka gasi. Grubješićeva, takođe, ističe da, za sada, „nije bilo ni predloga da se poslaničkom klubu koji ona vodi promeni ime”.

Ukoliko bi i došlo do nekih promena, Grubješićeva tvrdi da one ni na koji način ne bi uticale na koalicione odnose sa DS-om, „jer se ne menja broj poslanika, niti bilo šta drugo, znači ostajemo gde jesmo i deo smo ZES-a”.

Nada Kolundžija (DS), šef poslaničke grupe ZES-a, kaže za naš list da postoji zakonska procedura za „eventualne promene naziva stranaka i ona važi za sve”. Kolundžija dodaje: „Ukoliko bi G17 plus menjao ime, ali ne i politiku i prioritete na osnovu kojih je formirana ova vlada, to za DS ne bi imalo nikakvog značaja. Znači, to ne bi bio razlog za preispitivanje koalicionih odnosa. Razlog za preispitivanje mogla bi biti samo promena politike na kojoj je vlada formirana”.

M. Č.

objavljeno: 04.11.2010.
Pogledaj vesti o: Mlađan Dinkić

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.