Dinkić: DS strateški partner

Izvor: B92, 11.Jun.2011, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: DS strateški partner

Beograd -- Lider URS Mlađan Dinkić izjavio je da je gradonačelnik Beograda Dragan Đilas odigrao ključnu ulogu u ponovnom približavanju sa DS.

Dinkić je rekao da je DS strateški partner njegovoj stranci.

"DS je naš strateški partner. Đilas je odigrao ključnu ulogu u našem ponovnom približavanju. On je prvi počeo da razgovara sa mnom još dok smo se dogovarali oko rekonstrukcije Vlade, pa sve do ove naše inicijative o decentralizaciji. Dobro se razumemo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jer razmišljamo slično", rekao je Dinkić za današnji "Blic".

On je naveo da je inicijativa koja je dobila više od pola miliona potpisa građana zaslužila pažnju koalicionih partnera i da su oni uradili ono što je "jedino i bilo logično",podržali peticiju i zakon o finansiranju lokalne samouprave.

Dinkić je istakao da je cilj decentralizacije da se promeni dosadašnji centralistički sistem.

"Gradonačelnicima je od početka sve bilo jasno i odmah su bili za to", kazao je Dinkić, koji traži da ubuduće građani direktno biraju i smenjuju gradonačelnike i predsednike opština, a da se direktori javnih preduzeća izaberu na konkursima.

Na pitanje u kakvim je odnosima sa liderom SPS-a Ivicom Dačićem s obzirom na vesti o prelasku Dragana Markovića u URS, što bi moglo da razbije Dačićevu koaliciju, Dinkić je odgovorio da je "Dačić sigurno jedan od najinteligentnijih pojedinaca na srpskoj političkoj sceni".

"Njemu je sasvim jasno da niko ne može da mu preotme partnera ukoliko je on vredan njegove podrške i, obrnuto, da ne može da zadrži nikoga uz sebe ukoliko nije zadovoljan njegovim radom", rekao je Dinkić.

Na primedbu da je do sada odbijao mogućnost saradnje sa naprednjacima i da li posle podrške Gorana Kneževića njegovoj inicijativi SNS postaje prihvatljiv, Dinkić je odgovorio da Kneževića ceni, pre svega lično, kao nekadašnjeg gradonačelnika Zrenjanina i da su već postigli dogovor da idu zajedno na izbore.

"Podržaćemo ga da ponovo dobije mandat gradonačelnika. To je podrška njegovoj, a ne politici SNS", rekao je Dinkić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đilas pomirio Dinkića sa DS-om

Izvor: TvojPortal.com, 11.Jun.2011

/vesti online/ Lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić izjavio je da je gradonačelnik Beograda Dragan Đilas odigrao ključnu ulogu u ponovnom približavanju sa Demokratskom strankom.. . . "DS je naš strateški partner. Đilas je odigrao ključnu ulogu u našem ponovnom približavanju....

Nastavak na TvojPortal.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.