DS: Nazadujemo u svim oblastima

Izvor: B92, 30.Mar.2013, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Nazadujemo u svim oblastima

Beograd -- U Srbiji se, sem prividne borbe protiv korupcije, nazaduje u svim oblastima, kaže portparolka DS Aleksandra Jerkov. URS: DS smeta bilo kakav razvoj u regionima.

Svakako da je oblast u kojoj Vlada uopšte ne uspeva da odgovori potrebama građana ekonomija, a to je ono što građane najviše brine i boli, rekla je Jerkov u intervjuu portalu Pres Online.

"Nezaposlenost je veća nego prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godine u ovo vreme, cene su veće, plate manje. Od najavljenih 10 milijardi novih investicija ostala je samo nada da će šeik pokupovati sve od Horgoša do Čačka, a cifre u ovoj oblasti su katastrofalne - od 2000. sve do prošle godine, u najlošijoj godini strane investicije iznosile su 900 miliona evra", kaže portparolka DS.

Ona navodi da je ova vlada za osam meseci rada uspela da obezbedi tek 100 miliona evra, a da se u međuvremenu zadužuje tempom tri puta bržim nego vlada Mirka Cvetkovića.

"Svaki dan slušamo da nema para za trudnice, poljoprivrednike, majke bolesne dece, penzionere, talentovanu a siromašnu decu, a opet, vidimo da Vlada ima 15 miliona evra za subvencionisanje kupovine automobila koji je i uz taj popust skuplji nego u Češkoj", navela je portparolka DS-a.

Kada se tome, kako kaže, doda i 10 miliona evra koliko je Vlada potrošila za izgradnju gondole na Kopaoniku, dođe se do računice po kojoj bi se svim trudnicama u Srbiji mogla isplatiti puna plata dok su na bolovanju.

Ona je navela da su "ekonomsku politiku i sve finansije u ovoj zemlji prepustili čoveku čije su hapšenje najavljivali u predizbornoj kampanji".

URS: DS se bavi marketingom

Portparol Ujedinjenih regiona Srbije Marko Selaković, reagujući na navode Jerkov, istakao je da je "potpuno neverovatno koliko je centralizma u glavama funkcionera DS-a" i da iz njihovih izjava proizilazi da im smeta bilo kakav razvoj koji se dešava u regionima Srbije.

"Ljudima iz DS-a smeta kada šansu za razvoj dobije Knjaževac, smeta im kada šansu za razvoj i život dobije Brus kroz izgradnju gondole koja će ga povezati sa Kopaonikom, smeta im i kada Kragujevac dolaskom Fijata ponovo postane svetski centar automobilske industrije", naveo je Selaković u saopštenju.

U saopštenju se dalje navodi da se URS ne zalaže za oporavak Srbije na rečima, već da je, kako se ističe, "svakog dana činimo boljom svojim delima".

"Ni Fijat, ni Al Dahra nisu marketing - to je realnost Srbije. Oni koji se bave marketingom, a ne politikom neka nastave da daju marketinške izjave. To pravo im niko ne može uskratiti. Mi nastavljamo da radimo, a Srbija nastavlja da se oporavlja", navodi URS u saopštenju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DS:Nazadujemo u svim oblastima

Izvor: RTV Pink, 30.Mar.2013

. . . U Srbiji se, sem prividne borbe protiv korupcije, nazaduje u svim oblastima, kaže portparolka DS Aleksandra Jerkov. URS: DS smeta bilo kakav razvoj u regionima. .

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.