Radikali najavili protest zbog hapšenja Mladića

Izvor: Vesti-online.com, 26.Maj.2011, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radikali najavili protest zbog hapšenja Mladića

Srpska radikalna stranka (SRS) najoštrije je osudila hapšenje Ratka Mladića i njegovo izručenje Haškom tribunalu kao "jedan od najjačić udaraca srpskim nacionalnim interesima i državi Srbiji". Šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke Dragan Todorović najavio je danas da će predložiti da ta stranka organizuje miting u znak protesta zbog hapšenja Ratka Mladića.

"SRS najoštrije osuđuje izdajnički režim Borisa Tadića koji isporučuje srpske junake", >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << rekao je funkcioner SRS Boris Aleksić povodom hapšenja Ratka Mladića.

Aleksić je dodao da je "prozapadnom politikom i ispunjavanjem zahteva Brisela i Vašingtona Tadićev režim potpuno ponizio Srbiju".

Direktor srpske policije Milorad Veljović najavio je da će mere bezbednosti u Beogradu i drugim gradovima biti podignute na "znatno viši" nivo zbog hapšenja haškog optuženika Ratka Mladića.

"Mere bezbednosti će biti povećane, i to u vidu zaštite diplomatsko-konzularnih predstavništava i stranih predstavništava i ambasada u Beogradu i celoj Srbiji", kazao je Veljović agenciji Beta.

Reporter Bete javio je da je u Beogradu povećano obezbeđenje ispred Skupštine Srbije, Radio televizije Srbije i zgrade Predsedništva, kao i da se ispred parlamenta nalaze i dva autobusa i više automobila policije.

Najtraženiji haški optuženik Ratko Mladić uhapšen je jutros u zajedničkoj akciji pripadnika Bezbednosno-informativne agencije i Službe za otkrivanje ratnih zločina.

"Srbija je danas pod okupacijom, a našom državom upravljaju Brisel i Vašington. Sada je jasno i zašto je zasedanje skupštine odloženo do 7. juna - ovo je sraman pokušaj Tadićeve vlasti da ućutka sve one koji bi se pobunili protiv ove izdajničke politike", naveo je Aleksić.

Šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke Dragan Todorović najavio je danas da će predložiti da ta stranka organizuje miting u znak protesta zbog hapšenja Ratka Mladića.

"Predložiću da se pozovu svi građani da dođu da mirnim demonstracijama pokažu neslaganje sa gnusnim činom koji se desio", rekao je Todorović novinarima u Skupštini Srbije.

On je ocenio da je hapšenje Ratka Mladića jedan od najtežih trenutaka u srpskoj istoriji, jer je Mladić "simbol srpskog vojnika i srpskog oficira, sposoban i hrabar".

"Trebalo je po svaku cenu uhapsiti Ratka Mladića da bi se ubio srpski narod", rekao je Todorović da one koji pokušavaju da ubiju srpski narod predvode Boris Tadić i Demokratska stranka.

Dodao je da suđenje Mladiću može vitalno da ugrozi Republiku Srpsku (RS), jer će "oni koji su uništavali Saveznu Republiku Jugoslaviju i uništavaju Srbiju gledati da po svaku cenu unište i RS tako što će pokušati da dokažu da je izvršen genocid i da je RS genocidna tvorevina".

Prema njegovim rečima, "očigledno" je da je Boris Tadić svestan opasnosti u koju je uveo Srbiju i da iz njega govori ogroman strah. "Mislim da neće pobeći od odgovornosti i da će za ovaj čin morati da polaže račun građanima Srbije", rekao je Todorović i najavio da će SRS doneti odluku o tome šta će uraditi povodom hapšenja Mladića.
Pogledaj vesti o: Ratko Mladić

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.