Nikom ni dolar za dojavu o Mladiću

Izvor: B92, 26.Maj.2011, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikom ni dolar za dojavu o Mladiću

Beograd -- Haški optuženik Ratko Mladić uhapšen je u okviru redovnih operativnih aktivnosti organa bezbednosti Srbije, a ne po dojavi.

Koordinator vlade Srbije za odnose s javnošću Slobodan Homen izjavio je da niko od pripadnika službi bezbednosti i policije neće uzeti ni cent od 10 miliona dolara predviđene nagrade.

"Hapseći Mladića oni su samo radili svoj posao u skladu sa Ustavom i zakonom", naglasio je Homen.

Predsednik Nacionalnog saveta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je da je "akcija hapšenja Mladića izvedena brzo jer je trag koji je vodio do njega bio validan".

Vlada Srbije je krajem oktobra prošle godine povećala nagradu sa pet na deset miliona dolara koja bi dovela do hapšenja najtraženijeg haškog begunca.
Pogledaj vesti o: Uhapšen Ratko Mladić

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.