ŽIVEO PUTIN, DOLE MAKRON Gori Ambasada Francuske u Nigeru (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jul.2023, 15:50

"ŽIVEO PUTIN, DOLE MAKRON" Gori Ambasada Francuske u Nigeru (VIDEO)

Hiljade pristalica hunte koja je izvela puč ranije ove sedmice marširali su mašući ruskim zastavama.

Hiljade pristalica vojne hunte koja je u puču preuzela vlast u Nigeru marširali su danas ulicama glavnog grada Nijameja do francuske ambasade.

Situation outside French embassy in #Niger capital 💥🔥🚨🇳🇪 pic.twitter.com/CbseV4Tjcm

— waheed (@Waheed0819) July >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 30, 2023

Tu su zapalili vrata javio je AP pozivajući se na video snimke i svedočenje osobe koja je bila u ambasadi kada se to dogodilo. Demonstranti su uzvikivali "Živela Rusija", "Živeo Putin", "Dole Francuska", "Dole Makron".

Crni dim se mogao videti kako se diže iz celog grada, a nigerijska vojska razbila je gomilu demonstranata, navodi američka agencija. Hiljade pristalica hunte koja je izvela puč ranije ove sedmice marširali su mašući ruskim zastavama, uzvikujući ime ruskog predsednika i osuđujući bivšu kolonijalnu silu Francusku.

French embassy in the #Niger capital surrounded by supporters of the coup

People chant "Long live Russia", "Long live Putin", "Down with #France", "Down with Macron"

Globalists are collapsing

pic.twitter.com/8X9EuDgiTy

— Eternal Optimist (@etoptimist) July 30, 2023

Predsednik Mohamed Bazum je izabran pre dve godine u prvom mirnom prenosu vlasti u Nigeru od sticanja nezavisnosti od Francuske 1960. godine, a pobunjenici su rekli da su ga zbacili, jer nije bio u stanju da zaštiti naciju od rastućeg džihadskog nasilja.

Pojedini analitičari i građani Nigera, međutim, navode da je to samo izgovor za preuzimanje vlasti koje se više odnosi na unutrašnju borbu za moć nego na zaštitu nacije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.