Velja: Nasilje neće prevladati, Srbija odgovorna za eskalaciju

Izvor: Beta, 26.Maj.2023, 18:42

Velja: Nasilje neće prevladati, Srbija odgovorna za eskalaciju

Šef kabineta predsednice Kosova Bljerim Velja ocenio je danas da su "nelegalne i kriminalne strukture Srbije na severu Kosova dobile nalog da zaoštre situaciju na terenu, ali da nasilje neće prevladati".On je u poruci na Tviteru napisao da "mirni" demonstranti "koriste hibridne i nasilne akcije protiv organa za sprovođenje zakona"."Srbija snosi punu odgovornost za eskalaciju", naveo je Velja.Prištinski mediji su javili ranije danas da Kosovska policija asistira prilikom pokušaja ulaska novih, albanskih gradonačelnika u zgrade opština u Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću, i da su tom prilikom korišćene šok bombe i suzavac.Prema navodima medija, u isto vreme čuli su se i pucnjevi, a okupljeni građani su oštetili nekoliko policijskih automobila.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kurti kaže da je policija na sjeveru Kosova angažovana po službenoj dužnosti

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Maj.2023

Premijer Kosova Aljbin (Albin) Kurti se sastao sa komandantom KFOR-a, general-majorom Anđelom Ristućijem i tom prilikom ga  obavestio da su “gradonačelnici opština, izabrani na slobodnim i demokratskim izborima”, te da  moraju da obavljaju svoje dužnosti i odgovornosti. Sastanak je održan...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Kosovska policija optužila građane za napad šok bombama

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Maj.2023, 08:43

Kosovska policija oglasila se kasno sinoć sa još jednim saopštenjem u kojem je sumirala aktivnosti na Sjeveru Kosova – odnosno iznijela svoje viđenje onoga što je dovelo do nasilnog ulaska u zgrade Privremenih organa u Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.