Izvor: Blic, 21.Maj.2016, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Italiji istovremeno skupovi ekstremne desnice i levice

Nekoliko hiljada pristalica ekstremne desnice protestovalo je danas u Rimu na poziv kontroverzne organizacije Kaza Paund, dok je nekoliko stotina metara dalje održan miting pristalica ekstremne levice.

LIVE: Far-right CasaPound to demonstrate in Rome, counter-protest expected https://t.co/MUDUjmqTFa pic.twitter.com/xd4zaM9s8g

Oba skupa mirno su završena, uz obezbeđenje jakih policijskih snaga u opremi za rasterivanje demonstracija.

Kaza Paund, mala >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << politička formacija koja je na lokalnim i parlamentarnim izborima osvojila jedan odsto glasova, organizovala je skup povodom treće godišnjice samoubistva Dominika Venera, istoričara i ekstremnog desničara u Francuskoj.

The weather in Rome is good--that means it's time for a protest! pic.twitter.com/2KDAOav957

Vener (78) se ubio vatrenim oružjem ispred oltara katedrale Notr Dam u Parizu.

Kaza paund je osnovana 2003. godine u Rimu, a predmet je mnogih kritika i protesta zbog eksplicitnog navodjenja fašizma kao ideologije i veličanja italijanske fašističke prošlosti.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Italiji skupovi ekstremne desnice i levice

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Maj.2016

Nekoliko hiljada pristalica ekstremne desnice protestovalo je danas u Rimu na poziv kontroverzne organizacije Kaza paund (Casa Pound) dok je nekoliko stotina metara dalje održan miting pristalica ekstremne levice...Oba skupa mirno su završena, uz obezbeđenje jakih policijskih snaga u opremi za rasterivanje...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.