Twitter preti tužbom zbog Threads-a

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 07.Jul.2023, 13:55

Twitter preti tužbom zbog Threads-a

Advokat Aleks Spiro je u pismu naveo da se od „Mete“ zahteva da prestane da koristi poverljive informacije koje su potekle iz Twittera.

Zahtevamo da ‘Meta’ odmah preduzme korake kako bi prestala da koristi bilo kakve poslovne tajne Twitera ili druge visokopoverljive informacije“, navodi se u pismu.

Spiro, naime, optužuje „Metu“ da je angažovala bivše zaposlene „Twittera“ koji su imali pristup takvim podacima.

Portparol „Mete“ Endi >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << Stoun odgovorio je da niko u inženjerskom timu Threads nije bivši zaposleni „Twittera“.

Vlasnik „Twittera“ Ilon Mask je na svojoj platformi objavio da je „konkurencija u redu, ali da varanje nije“.

Da podsetimo, „Meta“ je u sredu preko noći lansirala svoju novu platformu Threads.

Do četvrtka po podne, tehnološki gigant, koji takođe poseduje Instagram i Whatsapp, tvrdio je da je bilo 30 miliona prijava na novu platformu.

Stručnjaci smatraju da je Threads Metin odgovor na Twitter koji se suočio sa velikim promenama otkako je Mask završio sa preuzimanjem platforme, što ga je koštalo 44 milijarde dolara.

Šef kompanije Tesla i SpaceX otpustio je polovinu od 8.000 radnika Twittera. Takođe, uklonio je prethodni sistem verifikacije zasnovan na značaju i zamenio ga Twitter Blue šemom, zasnovanom na plaćanju.

Threads je napravio Metin Instagram tim, a prema opisu, ova društvena mreža služi za „deljenje tekstualnih sadržaja i pridruživanje javnim razgovorima“.

Objave mogu biti dugačke do 500 znakova i uključuju linkove, fotografije i video-zapise do pet minuta.

Pojavljuju se u vremenskoj liniji, a postovi se mogu lajkovati, deliti i može se odgovarati na njih.

Korisnici mogu da koriste svoje postojeće Instagram akreditive za kreiranje naloga na Threadsu. Korisnička imena i verifikacija se prenose, što znači da Threads može brzo da okupi ogromnu grupu poznatih ličnosti, sportista, političara, sportskih klubova, novinskih kuća i brendova koji već koristite Instagram.

Među prvim otvorenim nalozima su oni za Netfliks i Ratove zvezda, kuvara Gordona Remzija, pop zvezdu Šakiru, vozača Formule 1 Landa Norisa, NBA zvezdu Seta Karija i samog Marka Zakerberga.

Izvor: Agencije

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.