Srušio se avion u Meksiku, 85 putnika povređeno

Izvor: RTS, 01.Avg.2018, 01:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srušio se avion u Meksiku, 85 putnika povređeno

Oko 85 osoba povređeno je, od kojih neke teško, kada se srušio avion meksičke avio-kompanije "Aeromeksiko" neposredno po poletanju iz savezne američke države Durango, javlja "Rojters".
Lokalni zvaničnici, ipak, napominju da niko nije poginuo prilikom pada aviona, u kojem se nalazilo 97 putnika i četiri člana posade.

Državni guverner Duaranga Hose Aispuro naveo je na svom nalogu na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Tviteru da je "potvrđeno da nema žrtava nesreće", preneo je AP.
Aerodromski zvaničnik rekao je, pozivajući se na preliminarne izveštaje, da je do nesreće došlo zbog loših vremenskih uslova.
Portparol civilnih vazduhoplovnih vlasti Meksika Alehandro Kardosa rekao je da je 85 osoba povređeno i naglasio da je požar, koji je izbio nakon nesreće, ugašen, a da nema podataka da je iko stradao u požaru.
Karadosa je na lokalnoj televiziji rekao da je avion pao ubrzo nakon poletanja.

Prethodno je "Aeromeksiko" objavio na Tviteru da se srušio avion te avio-kompanije, koji je leteo iz Duranga ka Meksiko Sitiju.
Guverner Duranga Hose Rosas Aispuro istakao je da je avion išao ka meksičkoj prestonici.
"Avion je uzletao", rekao je Rosas Aispuro.
Dodao je da su očevici čuli nešto nalik na pucanj i onda se avion odjednom našao na zemlji.
"Aeromeksiko" je naveo da se radi o avionu "Embraer 190", koji može da primi 100 putnika, a koji je leteo od Duranga ka Meksiko Sitiju. 
Na televizijskim snimcima vidi se rep aviona na kojem je logo "Aeromeksika" i dim koji se uzdiže ka nebu.
Lokalne vlasti Duranga objavile su da se nesreća desila na polju u blizini aerodroma.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ČUO SE PUCANj I AVION JE PAO: Srušio se avion sa 101 putnikom i članom posade, svi preživeli, 85 povređenih

Izvor: Večernje novosti, 01.Avg.2018

Meksička aviokompanija "Aeromeksiko" objavila je na Tviteru da se srušio njen avion koji prima 100 putnika i koji je leteo iz Duranga ka Meksiko Sitiju Oko 85 osoba povređeno je danas, od kojih neke teško, kada se srušio avion meksičke aviokompanije "Aeromeksiko" neposredno...

Nastavak na Večernje novosti...

Avion se srušio posle poletanja u Meksiku, nema mrtvih

Izvor: Beta, 01.Avg.2018

Avion kompanije Aeromeksiko (Aeromexico) srušio se noćas pri poletanju u severnoj meksičkoj državi Durango, a u nesreći je povredjeno 85 ljudi ali nema mrtvih, javile su danas lokalne vlasti.Avion tipa Embraer 190 na liniji izmedju Duranga i Meksika sa 97 putnika i četiri člana posade srušio...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.