Škeljzen Malići sprečen da dođe u Beograd

Izvor: Mondo, 19.Jun.2018, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škeljzen Malići sprečen da dođe u Beograd

Kosovski umetnik i likovni kritičar Škeljzen Malići tvrdi da su njemu i njegovim saradnicima vlasti u Beogradu bez objašnjenja zabranile prelazak administrativne linije i dolazak u srpsku prestonicu.

Foto: MONDO, Mario Milojević

Malići je u Centru za kulturu dekontaminaciju trebalo da učestvuje na jednom događaju.

Tim povodom odmah se na Twitteru oglasio zamenik premijera samoproglašenog Kosova, Enver Hodžaj, koji kaže da zabrana Malićiju >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << nije u skladu sa normalizacijom odnosa Beograda i Prištine.

Malići je za Radio Slobodnu Evropu na albanskom jeziku rekao da mu je prelaz administrativne linije zabranjen bez ikakvog objašnjenja.

Slika sa simbolom OVK ne može u Beograd

"Nisu mi dozvolili da prođem. Rekli su mi da ne mogu da prođem bez ikakvog objašnjenja. Takođe, sa mnom je bio dramski pisac Jeton Neziraj, fotograf Majlinda Hodža i Besa Luci, koji su takođe vraćeni", rekao je Malići.

Prema njegovim rečima, trebalo je da u Beogradu učestvuju u zajedničkom projektu na kojem je rađeno godinu dana, a koji predstavlja hronologiju brojnih događaja iz kulturne i umetničke saradnje između Beograda i Prištine u poslednje dve decenije.

Protok preko administrativnog prelaza (graničnog kako ga shvata Priština i deo međunarodne zajednice) je otežan za medijski eksponiranije ličnosti otkad je, posle zabrane dolaska iz Prištine, na Kosovu bio šef srpske Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, koji je tom prilikom uhapšen i maltretiran.

Evo kako je izgledalo hapšenje Đurića VIDEO, FOTO
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Malići: Onemogućeno mi je da odem u Beograd

Izvor: RTS, 19.Jun.2018

Kosovski umetnik i likovni kritičar Škeljzen Malići tvrdi da su njemu i njegovim saradnicima vlasti u Beogradu bez objašnjenja zabranile prelazak administrativne linije i dolazak u srpsku prestanicu, gde je u Centru za kulturu dekontaminaciju trebalo da učestvuje na jednom događaju. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.